Sunday, November 13, 2011

holiday project 2: kek karamel

Assalamualaikum.

holiday project 2? bila masa pulak ada yang pertama? ada lah. yang rainbow velvet cake tuu. project kali ini adalah kek karamel. terpilih untuk dibuat sebab warna dia yang menarik. aku memang suka buat kek yang colourful. meriah sikit kannn. aku memang suka baking. tapi tak suka masak masak lauk. bosan. nanti bakal suami, makan kek je ye hari hari. cukup hari bulan, kena diabetes.ohoiiiii. sebenarnya adelah jugak cita cita nak bukak bakery atau cafe. tu yang mencuba pelbagai resepi sekarang ni. yelaaa, nanti bila ada rezeki nak buka cafe senang sikit. boleh buat sendiri kann. anyway, cake ni nampak macam susah, tapi macam senang, tapi susah jugak. hoi, bahasa apa ni? senang ke susah sebenarnya? entah lah. pada aku bila kita berminat nak buat sesuatu tu, tak rasa susah pun. nak resepi? boleh lah cekidaut kat sini ye.  yatie's cooking.






buruk? ye aku tau. memang lah buruk. tapi nak buat macam mana kan. beginner lagipun. lepas ni boleh la buat cantik cantik sikit kann. sekarang tengah fikir nak buat mission apa pulak lepas ni. mak kata dah tak payah buat kek lagi. nanti habis kawan kawan kat tempat keje die kena diebetes sebab aku selalu sangat bagi dorang makan kek yang manis. alaaa mak, nak buat macam mana. untung untung ada bakal mak mertua yang berkenan ke kat kek kite, dah senang nanti. oohoiiiiii. maybe lepas ni nak buat dessert pulak kot. triffle ke, ape ke. boleh bagi apa apa cadangan tak korang?

Thursday, November 10, 2011

rainbow velvet cake




okayy, masih ingat kek ni? tak ingat sudah. memang agak buruk rupa lah kek ni kan. sebab percubaan pertama pun. tapi rasa dia boleh lah. sedap sehh. macam tak percaya je, syafiqa hidayah dah pandai buat kek velvet. rainbow pulak tuu. ni persediaan nak kahwin nanti. mane lah tau, hubby nak suh buat dessert untuk minum petang ke hape ke. boleh la bagi dia rasa kann. eh, melalut pulak sampai bab kahwin. lama lagi okayy. calon pun takde. siap lari lagi mereka. takpe lah kann. takde la susah mane pun nak buat kek ni. cuma masa bakar tu oven aku senget macam tuan dia. so, kek ni nampak jadi senget lah. nampak tak yang purple tu senget? tapi tak pelah kann. beginner pun. nanti dah expert dah tak senget senget lagi kot. act, resepi ni cari time tengah keje. bosan gila hari tu takde keje na buat, so pergi la google kann. macam biasa lah. bila lapar memang syok gila google resepi lah, tengok gambar makanan lah. so, ape lagi, balik keje terus pegi cari bahan. malam tu jugak bantai buat. tak tahan punya pasal. sebab sebelum ni memang teringin gila nak makan kek velvet. akhirnya tercapai. 'ohhh, macam ni rupanya rasa kek velvet. tapi bukan red velvet lah. tapi sedap gak ah. hingga menjilat sudu. ngeeeee. okayy, banyak pulak bebel. meh la aku bagi resepi. nanti kalau dah buat, bagi aku rasa ehh. hehehe.

resepi aku ceduk dari Yatie's cooking 

rajin rajin lah pergi cekidaut ehh. banyak lagi resepi yang menarik. kepada yang dah nak kawin tu, meh la jom belajar masak. ikat perut suami melalui air tangan. tapi bukan air basuh tangan tau!

siapa kata break off tu tak sakit?


Assalamualaikum semua.

entry ni macam sedih, macam tak. tapi sedih kot. okayy, i'm officially single. no more serious relationship, no more honeydew or whatsoever. sedih? memang lah sedih. sakit? dah tentu la. break off kot! lepas dah spend time sama, sayang menyayang, then putus macam tu je? siapa kata tak sakit? sakit wohh. tapi nak buat macam mana, dah takde jodoh. siapa kita nak menidakkan ketentuan kan. kalau dah memang dia jodoh kita, nanti dia datang lah balik kan. memang lah break off tu sakit. tapi takde la sampai nak bunuh diri bagai. putus kasih die sorang. kasih Allah, mak ayah, family masih ada.

macam mana boleh putus. sebenarnya dah lama pun hubungan ni ada masalah. ada je yang tak kena. asyik nak gaduh je. dah lama die mintak break. tapi aku degil. aku tak nak lepaskan dia, sebab aku sayang dia. okayy, belum putus lagi. then sejak tu dia layan aku nak tak nak je, aku rasa tak dihargai. then okayy lah. aku pun rasa macam bodoh sebab mengharap pada orang yang tak nak kat aku. so sekarang, nak mula kan hidup baru. nak move on. nak stop semua ni. penat dah tahan sakit. sakit masa ada hubungan lagi sakit daripada sakit sebab break off. so, now i'm single. tapi tak berhasrat nak cari baru. nak stay single. tunggu degree nanti kan. mane tau ade abang engineer ke, arkitek ke terus masuk meminang kan. lagi senang. tak payah bercinta sakan. penat dah bercinta macam budak2. nak kahwin je terus nanti. senang kannn. elak dosa.hihihi. sekarang enjoy je dengan kawan kawan. mereka lebih memahami.

sindrom menyesal selepas membeli

Assalamualaikum semua.

pernah tak korang rasa macam menyesal lepas membeli sesuatu? aku selalu macam tu. nak sangat sangat sesuatu, then dah beli, tak pakai pun. last last menyesal. memang banyak lah benda yang aku rasa macam tu. dulu konon nye nak kuruskan badan, aku beli jusmate. 2 kotak pulak tu. tamak kan. last last tak makan pun. badan pun tak kurus. sebab tak sedap. cuba bayangkan, minum feel fresh campur dengan air soya. yeuwwwww, tak sedap! asal nak minum je mesti tutup idung. rasa nak termuntah. at last, expired macam tu je. then aku beli portable sauna. yang konon nye boleh bakar lemak tanpa kena jogging. orang malas lah katekan. dah la mahal. rm400++. sekarang ni, ade lagi tersadai atas almari. tak guna pun. sia sia je. sekarang baru lah rasa macam menyesal gilaa. rm400 lebih tu kalau buat tambah tambah, boleh pergi bercuti kat langkawi siap shopping sekali. tak habis tu, beli pulak sauna belt. memang tak insaf insaf betul. kononnye nak kecik kan montot ngan peha kan. then, baru pakai sekali  je. rosak dah. rm90 plak tuu. haish, membazir lagi kat situ. kalau nak cerita ape benda yang aku beli then rasa menyesal, memang banyak lah. mau dah beribu ribu duit aku. part baju lagi banyak. shawl lagi. banyak beli tapi tak pakai. then tak tahu nak buat apa, last last menyesal. menyesal menyesal.

tu laa, kadang kadang benda yang kita nak sangat sangat, bila dah dapat, mesti tak digunakan. nak nak benda tu bukan keperluan. cuma nafsu sahaja. nafsu wanita yang sembilan tu. sekarang ni bila dah besar pun kadang kadang low self management. yela, susah sangat nak manage diri supaya kurangkan membeli. susah laa nak bukak bussiness ni. management diri teruk. bila la agaknye nak belajar kawal diri ni. haishhhh. sekarang ni kena belajar untuk tak teringin apa apa. sebab aku tau, kalau aku teringin sangat sesuatu, sudah nye aku bukan menghargai pun. mesti menyesal punya lah. sepatutnya bila kita dapat sesuatu yang diidamkan sangat sangat, kena hargai. tapi aku lain lah. kalau dapat, last last mesti menyesal dan tak dihargai pun sesuatu tuu.

dah la, banyak pulak merepek ni. bye!

Wednesday, November 9, 2011

di kala kebosanan

Thursday, November 3, 2011

masak memasak


puding caramel


rainbow velvet cake


oh yeah. satu lagi pencapaian masa cuti dah berjaya. 

Sunday, October 23, 2011

Pesanan buat wanita yang dah kahwin atau belum kahwin

semua info nie saya dapat dari kawan saya. dia suka bagi msg kat fb. so apa salahnya kita berkongsi ilmu kan. 
credit to : group 'menanti alam barzakh'

25 Perkara yang tidak disukai suami

1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak. Walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan.. siang ikan pun dia tak tau.. bla bla bla "

2. Menggangu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selalu dimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la cuma nak cakap.. malam nih kita masak sardine jer .. ok tak "

3. Terlalu suka mengemas rumah / mengalihkan barang sampai suami tak jumpa barang-barang yang disimpan beliau.. ie. "kita dah simpan screw drebar tu kat dalam stor, entah la kat atas shelf mana satu.."

4. Mengambil muka surat atau bahagian tertentu dari surat khabar dan menyusun surat khabar dengan cara yang amat salah.. sampai tidak dijumpa mana-mana seksyen yang hendak dibaca. ie. "bang, sport section tu ayang dah buat bungkus belacan.."

5. Memotong mana-mana bahagian majalah dan juga suratkhabar atau apa-apa bahagian dari mana-mana printed matter sampai berlubang sana sini dan sisuami tak sempat baca/tengok ie. "eh.. kita suka la news pasal new peti ais tu.. kita dah potong simpan ..."

6. Menyuruh suami agar membeli itu dan ini dalam perjalanan balik dari opis, sedangkan nak pergi pasar/supermarket cuma esok sahaja atau baru semalam telah ke pasar. ie. "bang.. semalam kita lupa beli garam, gula beras dan susu budak .... boleh singgah tak mana mana .. pleaze "

7. Tidak memberi arahan/instruction yang jelas kepada suami bila menyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian memarahkan/menyalahkan suami. ie. "saya kata beli susu cair dan gula melaka, apsal awak beli susu pekat dan gula pasir ... kan lain tu"

8. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa mendapat persetujuan suami terlebih dahulu ie. "i dah confirm malam Jumaat nih nak dinner kat rumah cik minah, you tak ada program tahlil kat mana mana kan ?? "

9. Mengubah barang, tempat buku atau tools atau apa-apa setting di PC tanpa memberitahu suami. ie. "screensaver u tentang gambar 1500cc harley tu i dah tertukar jadi gambar bunga ros..."

10. Bercakap/bersembang di telefon dengan kawan-kawan sewaktu malam selepas
10 pm bilamana nak beristirehat dan ber... ber.... ie. " pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet pot .."

11. Menjemput tetamu atau sesiapa sahaja datang kerumah tanpa izin suami. ie. "malam nih i jemput lina dan anum datang dinner rumah sebab hubby dia orang outstation, ok kan kan kan "

12. Berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuh dan rambut tak terurus serupa langsuyar dan muka tak bermekap serupa mayat dirumah... tapi cukup segak dan cun bila nak keluar rumah. ie. ".. oh baju-baju cantik tu cuma untuk ke kenduri kawin dan dinner jer, kat rumah pakai jeans koyak pun ok kan bang .."

13. Mengambil masa yang cukup lama bila bersiap macam pengantin bila nak keluar kemana-mana dan membuatkan suami tertunggu dan terus tertidur. ie. " sorry la i tak tau baju kurung mana nak pakai la so kena pilih betul betul .."

14. Dengan sengaja atau tidak sengaja terlupa menyuruh maid atau diri sendiri membasuh atau mensterika baju atau seluar yang telah dipilih untuk dipakai dihari berkenaan. ie. " eh baju tu masih berendam dalam besen lagi.. nak pakai jugak ke baju basah tu.."

15. Dengan sengaja atau tidak sengaja menyebelahi anak anak bila suami sedang hot dengan budak budak tu.. ie. ".. eh biarlah budak budak tu pergi slumber party, bukan nak tinggal rumah kawan dia tu seminggu.."

16. Tidak suka mandi dan bersiap awal pada hari cuti dan hanya bersiap bila nak dekat asar sahaja. ie. ",, nak mandi buat apa awal awal bukan nak pergi jalan jalan mana pun.."

17. Suka melengah lengah kan masa bila nak bersolat berjemaah atau beribadat dengan melencong ke dapur, bilik budak budak atau buat benda benda lain. ie. ".. awak solatlah dulu, saya nak abiskan memasak nih.."

18. Mengganggu suami yang sedang tengah tengok tv. ie. "pasukan manchester tu sampai mati tak akan dapatkan kalahkan liverpool, mari tolong saya potong ayam nih.."

19. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang pada suami untuk bercerita jugak. ie. " u tau tak kat opis tadi, i rasa nak tembak client tu u tau tak.. then lagi, waktu balik tadi nasib baik tak langgar .. then lagi u tak tak ... then today.. then tadi.. u tau tak... semalam u nak tau.... bla bla bla bla."

20. Membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat kecil dan di ulang tayang semula tiap tiap hari. ie. " i dah kata jangan kasi budak budak tu handphone, kan sekarang dah ... bill bla bla bla bergayut bla bla bla bla... ini semua salah you "

21. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa. ie. " eh cik abang, awak nih ada affair ke apsal sms beep beep beep tak henti henti nih... betina mana pulak awak nak nih..."

22. Menceritakan hal rumah tangga pada orang lain. ie. ".. eee u tau tak hubby i tu..."

23. Dengan sengaja atau tidak, gagal memasak masakan yang suami nak makan. ie. ".. apsal u tak cakap tadi kata u nak makan gulai kari dan rojak pasembor... i dah masak gulai asam pedas dan rojak singapore .."

24. Meminjamkan harta-benda suami pada orang lain tanpa kebenaran. ie. ".. adik u datang tadi nak pinjam mouse, sebab dia punya dah rosak.."

DAN AKHIR SEKALI

25. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur tanpa sebab-sebab yang munasabah. ie. ".. you tidurlah dulu, i nak habiskan tengok drama nih dulu then nak kacau tepung siap siap untuk breakfast dan nak masukkan pakain dalam laundry then kemudian nak tanam padi belakang rumah then nak menuai sekali....."

Kepada semua isteri2 dan bakal isteri tu pandai2 la ambik hati suami, jangan bagi chance langsung untuk diorang cari alasan...

lelaki dan blog? so sweet lah

Assalamualaikum.

tengok sekarang pun dah ramai yang berblog. zaman aku start berblog pun dah ramai je yang ada blog. masa start blogging dulu time sekolah lagi. sekali tengok balik entry entry dulu rasa macam nak gelak. yelaaa, entry semua tak matang. cerita pasal budak budak yang aku minat lah. kelakar sungguh. dulu aku tak tahu pun blogwalking tu ape. yang aku tau dulu aku menulis je. untung untung jela kalau ada orang follow. baru sekarang lah pandai nak blogwalking. baca entry orang pulak. cuma semakin malas nak update blog sendiri lah ye kan. idea dah datang, sekali baru satu line tulis terus simpan dalam draf. tak tahu dah nak menulis ape.

btw, aku sangat suka tengok lelaki ada blog. tak tahu kenapa. sebab pada aku, bila dia ada blog, dan rajin update rasa macam dia seorang yang prihatin dan ambil berat kot. sebab ada certain lelaki tak layan benda remeh temah ni kan. act, bukan remeh pun blog ni. sekarang ni blog dah semakin bermakna. tapi, lagi best kalau lelaki tu jenis yang tulis blog pasal life, pasal diri. berbanding dengan tulis pasal isu semasa or iklan je banyak. rasa macam lelaki tu bertanggungjawab lah sebab sanggup luangkan masa untuk blog. nak nak kalau yang jenis memang busy dengan keja, tapi boleh ada masa nak update blog. memang terbaik. sebab lelaki jarang nak cerita dekat orang pasal diri dia. so, dengan adanya blog dia nampak lebih cool sebab boleh berkongsi cerita dengan pembaca yang dia tak kenal. rasanya kalau dapat boipren yang ada blog kan, memang coolio. cool habis. nampak macho gitu.eheeee

Saturday, October 22, 2011

kebosanan

Assalamualaikum semua.

malam ni rasa macam tak tahu nak buat apa. so, dengan itu terlahirlah sebijik dolly akibat daripada kebosanan yang melanda. boleh lah tengok cuci cuci mata. nak amik buat harta tak boleh lah ye.



Running man kegilaan sekarang

Assalamualaikum semua.

maaf semakin lama semakin lama tak update kan? sekarang busy dah start keje. part time je. so, nak update blog tu memang tak sempat.



okay, cakap pasal running man. wahhhhh, seronok gila. boleh jadi gila sebab tengok sorang sorang. running man ni korean variety show. sebenarnya aku bukanlah minat sangat korea ni. layan je movie, tapi takde lah gila sangat. tapi bila dah tengok running man ni aku rasa macam jadi addicted tauu. nak nak artis lelaki korea memang stok stok hot dan hensem kan. so, memang lah cair tengok. sekarang ni dah jadi kegilaan nak tengok running man tu. lagi seronok sebab kan macam macam landmark yang dorang tunjuk kat kita. tapi memang kagum lah dengan dorang ni. dah la landmark tempat dorang kena habiskan mission tu besar. so, dengan berlari nye. memang kuat kan stamina dorang ni. even Jae suk yang dah agak berumur tu pun boleh lari laju dan jauh lagi. baguslah mereka ni.

setiap episod kadang kadang ada artis jemputan nye. dah la hensem kan. baru sekarang  sebenarnya aku kenal si won, yunho, n yang lain lain. barulah datang minat sekarang ni. tapi tengok running man ni seriously boleh buat hilang stress. ketawa memanjang. macam nak pecah perut. sampai ada sekali tu nenek aku tanya, kenapa  ketawa sorang sorang. padahal tengah tengok running man tuu ha.


paling suka dengan haha. sebab dia comel. macam pororo. comel sangat pororo tuuu. yaaaaaa pororo daaaa



yooruce willis dengan sparta kook. yang paling kelakar time keluar je muka jong kook, terus ada bunyi SPARTA!!!



kang gary n ace ji hyo. MONDAY COUPLE



flower boy joong ki. comel sangat. sweet. terlalu comel lah dia ni.



kwang soo ni asyik kena buli je. kesian. asyik buat lawak je dia ni.



big nose suk jin.

kepada korang yang tak tahu nak buat apa, layan la running man ni ye. memang pecah perut. hilang semua stress. memang seronok lah.

okayy cukup lah dulu hari ni. nanti esok esok update lagi ye.

assalamualaikum.

Friday, October 7, 2011

selamat bercuti!

assalamualaikum semua!

yeayy, final exam pun dah habis. so, sekarang waktu untuk berseronok lah kan. oleh kerana cuti dah bermula, bukan bermakna kena duduk bersenang lenang je kan. sekarang ni tengah memantapkan lagi ilmu dan skill untuk mendesign blog. okayy, baru lepas bertungkus lumus siapkan doodle untuk seseorang.hehe. siapa seseorang tu? adelaaa.hihi. nanti dah siap design blog dia, aku bagitau siapa orang tu ye.

okayy, cekidaut ye hasil doodle kali ni. kali ni guna AI, yang sebelum ni punya guna photoshop je. memang lebih mudah guna AI lah kann. macam macam boleh buat.



ni yang guna AI


yang ni guna photoshop saje.

okayy lah ye. ni dulu. lepas ni aku update lagi.

doodle doodle ini bukan untuk di copy ye. 
hanya untuk tatapan sahaja. terima kasih

Wednesday, September 28, 2011

macam mana nak hadapi orang yang tak hormat kita?



assalamualaikum semua.

maaf lah. nampaknye blog ni dah macam bukan setakat bersarang, berhabuk je. kalau bela tikus mau dah beranak pinak ni.hehe. sorry sebab dah lama gila tak update kan. rasenye dari sebelum raya dulu kann. maaf lah. sebenarnya banyak nak cerita. draf tu sebenarnya dah banyak. tapi masa nak habiskan entry tak sempat. so, memang tak publish lah kann. anyway, SELAMAT HARI TERAKHIR SYAWAL. eheee. dulu masa raya tak sempat nak ucap. so, ucap yang last pun boleh la kann.


anyway, sekarang tengah musim exam. so, kepada UiTMs student. gud luck ye. act, aku dah tinggal 2 paper je pun. baru nak ucap kat orang. teruk betul kann. eheeee.
btw, aku nak mengadu dengan korang. aku ada sorang rumate ni. nama biarlah dirahsiakan. tension betul lah dengan die. tak tahu lah. time aku tengah study, die sibuk main game. then terjerit jerit. kuat pulak tuu. mengganggu aku la. nak tegur nanti die cakap aku tak hormat die. sebab die lagi tua dari aku. then, time aku nak tido, die nak study. aku tak kisah lah. tapi, tengah baru nak terlelap die bising lagi. sebab kononnye tak faham. tension lah. macam mana nak buat macam ni. tadi pun nak study, die pun nak study. die boleh nak baca notes die kuat. takdelah kuat, tapi cukup untuk didengari lah. aku pun membaca jugak. tapi takdelah keluar suara pun. cuba bayangkan, bila kita nak membaca, then ada suara yang mengganggu, hilang konsentrasi tu tauuu! lain lah kalau aku tengah mengira. aku tak kisah die nak bising pun. tapi ni subjek mengahafal dan membaca. mana boleh ada gangguan. aigoo~ tak tahu dah macam mana nak handle. korang ada tips tips tak untuk menghadapi orang macam nie. menghadapi orang yang tak tahu nak faham dan hormat kita? please, kalau ada sesiapa ada tips. jangan malu nak share ye!

okayy lah. nak sambung study. terpaksa study kat luar bili. tak selesa sebab bukan study kat meja sendiri.
assalamualakum semua.

Friday, September 2, 2011

kahwin muda: tanggungjawab dan menyempurnakan iman.

assalamualaikum

macam mana kalau lelaki nak kahwin muda? sedangkan tanggungjawab mereka pada ibu bapa belum pun habis, tapi dah nak kahwin. pikul tanggungjawab lain pulak. macam mana tuu? antara tanggungjawab terhadap ibu bapa dan nak elak maksiat sekaligus menyempurnakan iman, mana lagi penting? jawapannya, dua dua sama penting. kalau tak mau kahwin sedangkan dah mampu n sedang pikul tanggungjawab terhadap ibu bapa, tapi nafsu disalurkan pada tempat yang salah pun tak boleh jugak. lebih baik kahwin. then, kalau dah kahwin dan lupa pada tanggungjawab pada ibu bapa pun tak boleh jugak. so, dua dua kena balance. bila dah kahwin, kena laa ingat tanggungjawab pada ibu bapa belum habis lagi. anak lelaki, tanggungjawab mereka terhadap ibu bapa tak pernah putus. so, even dah kahwin, kena jugak senangkan ibu bapa. jangan leka dengan isteri sampai ibu bapa pun dilupa. terkilan laa kalau ada anak lelaki yang lebih pentingkan isterinya dan sanggup lukakan ibu bapa. kann syurga itu di bawah tapak kaki ibu. so, senangkan hati ibu tuuuu, berganda ganda pentingnya berbanding dengan isteri. tapi jangan lah sampai lupa dekat isteri terus. cuma, kena pandai la jalankan tugas sebagai seorang anak dan seorang suami.

anak yang baik, yang sanggup lukakan hati isteri demi menjaga hati ibunya.

isteri yang baik, yang tidak menghalang suaminya untuk menggembirakan hati ibunya. 

Thursday, September 1, 2011

bersalaman antara sepupu bukan mahram? adab atau agama?



assalamualaikum.

masih mood raya lagi ye. ada tak antara korang yang bersalam salaman dengan sepupu lelaki yang penting bukan muhrim laa. dulu memang la tak kisah sebab aku kecik lagi. sekarang dah dewasa tertanya tanya pulak. memang ternyata salam antara sepupu bukan mahram tu haram sebab kita boleh kahwin dengan sepupu kita. so, aku macam terfikir. macam mana nak elak daripada bersalaman dengan sepupu? sebab dorang dah hulur tangan, macam mana nak buat? kalau tak sambut macam memalukan lah pula. tak tahu macam mana nak buat. nak tegur pun macam kesian dia malu nanti. entah laa. buat masa ni aku mencari jalan dengan melarikan diri daripada dilihat oleh sepupu lelaki laa. takut nanti dia hulur tangan pulak kann. so, aku senyap je. dah lama baru la menunjukkan wajah.hehehe. tak kisah la kalau ada yang cakap aku biadap kann. sorry laaa.

untuk nak tahu hukum dengan lebih lanjut, boleh laa klik di sini



aidilfitri: syukur masih dapat bernafas dan melihat dunia.



assalamualaikum semua.

maaf lama dah tak update. selamat hari raya semua! 
raya kali ni okayy jela. semuanya okayy. cuma tak banyak beraya sangat. sebab tak sempat. orang yang datang rumah. so, macam takde nak pegi mana mana la. duit raya pun macam berkurangan laa. tapi yang seronoknya dah besar ni tak main la dapat duit raya singgit. sekarang paling minimum pun dapat seploh ringgit taaauuu. kira nya duit raya ni lebih berkualiti dari kuantiti. yelaa, anak anak sedara semua dapat banyak, tapi singgit singgit. aku dapat sekali, tapi terus seploh ringgit.hehehe. untung jugak la jadi besar ni. cuma lama lama nanti mesti dah tak dapat kann. so, sekarang ni la kenal kumpul banyak banyak kann? ye dak? tapi makcik pakcik aku cam malu malu plak nak bagi duit raya dekat aku. sebab aku nampak macam mak orang kot?

seronoknya raya ni, bila makcik makcik cakap aku macam dah kurus laa.hehehe. bukan kurus la makcik. tapi susut sikit je. tak sia sia tahan nafsu makan buka kann? lepas ni balik kampus nak start puasa lagi laa. nak capai target. tapi kann, nak turus sekilo sikit punya payah. tapi nak naik berkilo kilo, hari raya pertama pun boleh wehh. aigooo. 


2010 (yg tepi sekali pakai baju pink)



2011

p/s: ade perubahan ke? macam takde je?

Monday, August 22, 2011

kenapa lelaki lebih pentingkan kawan daripada gf dia.

 assalamualaikum semua.

lama dah tak tulis entry kan. okayy, tak payah introduction kot. terus direct je. selalu aku tertanya tanya kenapa lelaki lebih pentingkan kawan daripada gf dia. sebab aku memang tengah melalui perkara macam nie. aku tau, kaawan adalah manusia yang akan ada dengan kita even kalau bf/gf kita takda. aku tau. sebab aku pun pentingkan kawan aku. tetapi, takde la sampai sanggup kecilkan hati gf dia. memang lelaki lebih banyak masa dengan kawan dia berbanding dengan gf dia. tapi tak boleh ke dia spend time dengan gf dia kejap je. bukan nak 24 jam pun. tak sampai 10 jam pun. bukan nak selalu jumpa pun. cukuplah kalau sekadar text or call gf dia. tanya khabar ke. ni tak, tak tahu pun gf dia sakit ke, ape ke. tak ambil tahu pun. dulu mula mula masa nak usha, bukan main lagi kalau boleh nak 24jam text kan. sampai rasa membosankan sungguh. tapi sekaranh, nak tunggu 1 msg pun susah sangat. macam sibuk gila mengalahkan perdana menteri. tapi, bila kita tak layan, nanti cakap kita tak layan laa, mula la nak cari perempuan lain. tapi bila kita nak text or call dia rimas pulak. haissshhh, tak faham betul la. aku akui, kawan tu lagi penting. tapi kalau aku, even aku spend time dengan kawan, aku akan tetap cuba cari masa untuk spend time dengan bf. tapi kalau bf, memang susah nak cari masa spend time dengan aku. tak tahu lah pulak kalau aku je yang rasa atau ada antara korang pun rasa jugak. sebenarnya, bukanlah aku nak 24jam dia spend time dengan aku. cukuplah kalau text aku untuk menandakan yang dia masih ingat aku lagi. tapi entahlah.

homo sapiens yang ber'gen' XY ni complicated untuk difahami

kenapa ye lelaki macam ni? kadang kadang terasa hati jugak. tapi kita kena fikir positif kan. so, sekarang ni aku sedang positifkan cas cas negatif yang ada dalam otak aku. apa apa pun, aku percaya pada takdir. kalau memang dia jodohku, insyAllah walau macam mana pun dia tak layan aku, kami tetap akan bersama. sooner or later. kalau dah termaktub dekat luh mahfuz yang syafiqa hidayah adalah tulang rusuk salehuddin, insyAllah sooner or later we will together. insyAllah.

lelaki yang baik adalah lelaki yang menghargai wanita seperti ibunya, kakaknya, adiknya atau pun isterinya. 

lelaki yang baik adalah lelaki yang sanggup melukakan hati kekasihnya demi untuk menjaga hati ibunya. sanggup mengenepikan perasaan kekasihnya demi untuk membahagiakan ibunya. itulah lelaki yang baik. 

Saturday, August 20, 2011

jom tukar tukar banner

assalamualaikum.

hai korang.
jom tukar tukar banner. boleh la erat erat kan silaturahim.

ni banner sy.

tag2



dah amik tinggalkan komen. nanti sy datang amik banner kamu pula.

Sunday, August 14, 2011

setiap manusia ada hak dapat peluang




assalamualaikum.
perasan tak sejak akhir akhir ni aku suka buat entry jiwang jiwang dan pasal pasangan. bukan apa, entry macam ni untuk ingatan dan renungan untuk diri aku jugak. disamping dapat ingatkan orang lain.

setiap manusia ada hak diberikan peluang. ye! kalau pasangan anda tu teruk, bagilah dia peluang untuk berubah. bimbinglah dia untuk berubah. jangan senang senang je buat judgement sendiri. kan setiap apa yang kita buat ada sebab. kita pun bukan sempurna dan tak akan sempurna. so, apa salahnya bagi peluang dekat pasangan untuk betulkan semula kesilapan dia? kita pun rasa yang diri kita patut diberi peluang lagi. so, pasangan kita juga patut diberi peluang untuk berubah. perhubungan ni bukan untuk menilai kelemahan orang, tetapi perhubungan ni haruslah saling melengkapi. means that, kalau pasangan tu lemah, bantulah dia untuk menyelesaikan kelemahan dia. bagi dia kekuatan. bantu dia untuk berubah. bukan tinggalkan dia sebab kelemahan dan keburukan dia. dalam perhubungan, kita diberi peluang untuk mengenali seseorang melalui kelemahan dan keburukan dia. dengan itu, kita dapat bantu dia dan sekaligus dapat bantu kita untuk tidak melakukan kesilapan yang sama.
Love is smiling on the inside and out. -Jennifer Williams- 
pasangan salah satu cermin terbaik untuk diri sendiri. pasangan yang baik, adalah orang yang membantu membangkitkan kekuatan setelah kita lemah. yang memberi peluang kat kita untuk menjadi orang yang lebih baik setelah melakukan kesilapan. bukan orang yang tinggalkan kita atas keburukan dan kelemahan kita. apa pun, tetaplah percaya pada takdir Allah. kita merancang dengan cita cita, Allah merancang dengan cinta.

kalau kita mengharap pada manusia, kita akan kecewa. tetapi kalau mengharap pada Allah, kita tidak akan kecewa. 
cinta manusia akan pudar. tetapi cinta Allah SELAMANYA 

kenapa perlu cemburu?



 
nauzubillah.






assalamualaikum.

entry ni untuk mengingatkan diri sendiri khususnya dan kawan kawan juga. 

kenapa perlu cemburu dalam hubungan kalau percaya lagi penting? sebenarnya sangat penting untuk kita saling mempercayai pasangan. kalau kita percaya pada pasangan, insyaAllah, hilanglah sifat cemburu buta tu. cemburu tanda sayang? memanglah. tapi dah kalau cemburu sangat pun tak boleh. kalau tak cemburu pun tak boleh. semua kena ada keseimbangan. tapi yang penting percaya. kepercayaan tu lebih tinggi nilainya berbanding dengan cemburu. kadang kadang aku pun cemburu bila dia ada komen komen dengan perempuan lain. tapi aku selalu nak ingatkan pada diri sendiri. kenapa mesti cemburu kalau aku pun buat macam dia jugak. yang penting sekarang ni adalah percaya. aku pun tak suka bila dia cemburu kalau aku komen dengan lelaki lain, so kenapa nak cemburu dia komen dengan kawan perempuan dia. kalau sekarang dah cemburu, macam mana dah kahwin nanti kan? simpan je suami suruh duk dalam rumah. tak bagi dia berhubung dengan perempuan lain. yang penting percaya, dan jaga lah batas batas pergaulan tu. kepada pasangan yang dah diberi kepercayaan tu, jangan lah salah gunakan kepercayaan tu. mentang mentang lah dah diberi kepercayaan, boleh pulak nak menipu pasangan tu. tak baik tauu. segala apa yang kita buat, mesti akan dapat balasan. tak kisah la buruk ke baik ke. sekarang kau tipu pasangan kau sebab dia percaya, tapi next time kau juga akan rasa orang buat macam tu dekat kau. so, dalam perhubungan kena ada give and take. saling percaya. baru lah tak gaduh gaduh. tapi, kita juga kena ingat dan percaya pada takdir Allah. even percaya macam mana pun, jagan hubungan pun, kalau dah memang bukan jodoh, tak boleh nak buat apa apa kann ? semuanya takdir Allah. KUN FAYAKUN. JADI, MAKA JADILAH!

perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik. lelaki yang baik, untuk perempuan yang baik. kalau diri belum cukup baik, maka baikilah. 

Saturday, August 13, 2011

kahwin muda




assalamualaikum.

kahwin muda ? best ke ? dulu aku pernah mengutuk orang orang yang kahwin muda ni. dulu perspektif aku terhadap orang yang kahwin muda ni, sangat negatif. aku fikir dorang ni dah gatal sangat nak kahwin la. padahal masing masing tak habis sekolah lagi. dah kahwin. sekarang tak lagi. lepas dihitung, tambah tolak darab bahagi, aku rasa kahwin muda lagi bagus daripada terus bergelumang dengan dosa. yela, bila jumpa je da berapa banyak dosa kann. belum lagi kalau naik moto sama ke, terpegang tangan ke, ape ke. even kalau kita rindu sangat kat orang tu pun kadang kadang boleh jadi dosa if rindu lebih lebih. cakap dalam telefon pun kadang kadang boleh jadi dosa. MasyaAllah, tak terhitung lah dosa tersebut. so, penyelesaiannya kahwin la cepat cepat. bila dah kahwin, setiap apa yang kita buat, yang menyenangkan hati suami, dah dapat pahala.

kahwin masa study? tak mengganggu study ke? pernah tak korang terfikir, bila couple time study, mengganggu ke tak study tu? kalau couple tak mengganggu, kahwin lagi lah tak. sebab, bila kahwin dosa dosa kurang dibuat. so, peratus untuk cemerlang dalam study tu sangat besar kot. berbanding dengan couple. sebenarnya setiap apa yang kita lakukan, ada side negatif dan positif. macam kahwin jugak. ada side negatif dan positif. lagipun, sekarang ni banyak betul kes khalwat, pembuangan bayi. so, untuk mengelakkan perkara perkara tersebut, kahwin boleh jadi salah satu cara penyelesaiannya. kalau korang ada kawan kawan yang nak kahwin muda, sokonglah. sebab kenapa kita tak sokong kawan kita nak buat benda baik? ubahlah mentaliti kita. jangan pandang dari sudut negatif. ingatlah, semua yang berlaku ada sebabnya.

tapi janganlah korang jumpe je boyfriend, terus nak kahwin. kahwin pun kena fikir betul betul. pilih yang betul jangan main hentam keromo je. kalau keliru, buatlah istikharah. insyaAllah, Allah akan membantu.

terima pasangan seadanya.

assalamualaikum.
selamat berpuasa semua.
lama sudah tak jenguk blog. al maklumlah, student adalah manusia paling sibuk kat dunia..hehehe.

terimalah pasangan anda seadanya. tak kisahlah kalau pasangan tu dulu perangai buruk. sebab, mana ada manusia yang sempurna. bagi dia peluang lagi untuk perbaiki dia. jangan hentam sesuka hati je. bantu lah dia untuk berubah. sebab kadang kadang, pasangan adalah cermin terbaik pada diri seseorang tu. kita dah pilih dia, so kena lah terima baik buruk dia. once kita dah pilih seseorang tu, kita bertanggungjawab untuk menerima dia seadanya. kalau tak nak terima, kenapa dulu gatal pi pilih dia. len kali selidik la latar belakang dia, kenal dia dulu baru boleh serius. bila dah pilih orang tu, maksudnya kita dah start bagi harapan pada dia. jangan bagi harapan palsu kalau belum bersedia. terima lah dia. sebab kita yang pilih dia. bukan orang lain. even dia gemuk ke, muka banyak jerawat ke, kurus keding ke. terimalah dia seadanya. apa yang kita boleh buat, bantu dia untuk menutupi kelemahan tu. kalau gemuk, bagilah semangat kat dia untuk kurus. kalau banyak jerawat, kita bantulah dia cari jalan penyelesaian. setiap masalah ada penyelesaiannya.

once bila kita jumpa orang yang kita sayang, jangan cari yang lebih baik dari itu. hargailah dia yang ada depan mata. jangan toleh belakang lagi, sebab yang berlaku tetap berlaku. then, orang yang paling kita sayang tu la orang yang paling cantik, paling hensem dan paling baik. even ada lagi yang lebih baik dan kacak dan cantik dari dia.


Sunday, July 24, 2011

kepada perempuan yang nak jadi pengkid

assalamualaikum.

kepada perempuan yang nak jadi pengkid, dan dah jadi. nak tanya korang. ape korang punya tujuan nak jadi pengkid. atau nak jadi lelaki? korang dah bersedia ke nak pikul tanggungjawab macam lelaki ? boleh ke korang nak bagi nafkah macam mana lelaki buat ? mampu ke korang nak pertahankan awek korang macam mana lelaki buat ? kuat tak korang macam mana lelaki kuat ? sedarlah wahai kaumku, Allah dah ciptakan kita jadi perempuan. penuh dengan kelembutan. penuh dengan kasih sayang. kenapa korang nak tukar jadi lelaki. sedarlah korang walaupun korang mungkin mampu buat seperti lelaki, tapi korang tetap bukan lelaki. dan takkan pernah boleh jadi macam lelaki. korang ada halkum ? takde kann ? come on laa wahai wanita, gadis, perempuan. syukurlah dengan nikmat yang Allah berikan. siapa kita nak melawan takdir. siapa kita nak mengubah ciptaanNya. sedar tak rezeki yang anda makan sekarang dari siapa ? sedar tak nikmat yang anda dapat dari siapa ? so, kenapa kita nak mengubah ciptaanNya. kenapa kita nak melawan takdirNya sedangkan rezeki dan nikmat yang kita dapat tuu datang dari Pencipta kita ?

dah dah lah tuu. sedar lah. kalau dah perempuan, tetap perempuan jugak. sampai mati, sampai kiamat kau tetap seorang perempuan. walaupun kau dah buang ke, dah suntik hormon ke, kau tetap PEREMPUAN. FOREVER!!!!

p/s: kau pengkid, bila masuk tandas, masuk tandas lelaki ke perempuan ??hahaha

Thursday, July 21, 2011

Segmen cx's : geng UiTM by campus



Segmen cx's : geng UiTM by campus



Assalamualaikum.

kali nie nak masuk segmen pulak. SEGMEN CX'S : GENG UiTM BY CAMPUS.

Kepada blogger yang made in UiTM tuu, boleh laa join segmen nie. boleh klik dekat banner atas tuu.

okayy, nak jawab soalan pulak.

KAMPUS:
UiTM Kampus Negeri Sembilan, Cawangan Kuala Pilah

COURSE:
Diploma in Science

PART:
3

okayy, tu jela. jom warga UiTM, kite join segmen nie. boleh laa berkenal kenalan lepas nie. 


Wednesday, July 20, 2011

red, blue, green, pink, purple, orange velvet cupcake.













wahhh, meriah gitu. yang mana pilihan anda ?

ingatkan selama nie, red velvet je. sekali macam macam kaler velvet ade kann. cuma yellow takde laa. yela, bila dah campur dengan cocoa nanti, hilang lah kot yellow nye. kahwin nanti nak bagi doorgift velvet cupcake warna warni laa. ada sesiapa nak sponsor ? padahal kawin lama lagi kann.

kenapa ehh bila masalah sikit nak lari rumah

assalamualaikum.

selamat hari rabu semua. kenapa ehh, pilih jalan penyelesaian untuk lari rumah bila ada masalah ? sedangkan setiap masalah ada jalan penyelesaian nyaa. pagi tadi baru dengar berita, ada budak perempuan sekolah lagi kot, lari rumah. sampai mak dia menangis nangis merayu supaya anak dia balik. kesian beno tengok makcik tuu. kenapa la budak perempuan sekarang advance sangat ? masalah sikit lari rumah. kena marah sikit lari rumah ikut boyfriend. come on laa. menyusahkan ahli keluarga tahu, nak pegi mencari awak. tak payah laa nak lari rumah sangat. kebanyakkan kes kes yang lari rumah, ramai remaja perempuan. kenapa ehh ? kalau sebab kena marah, tak patut laa. baru kena marah je kot. dulu aku siap kena rotan, kena bantai dengan hanger sampai hanger patah kot. yelaa, dulu aku nakal gile kot. ni baru kena marah sikit dah nak lari rumah. ingat orang lain takde keje ke selain nak mencari awak yang lari rumah tuu? yang ikut boyfriend lagi melampau. buat tindakan tak fikir panjang. kerana boyfriend, sanggup tinggalkan home sweet home. sanggup tinggalkan keluarga. siapa lah boyfriend tu kalau nak dibandingkan dengan keluarga kita yang terlalu amat sangat berharga. family is everything okayy. alaaaa, lari pun lama lama mesti kau nak balik kat keluarga kau. sebab keluarga tu segalanya. sampai bila kau dapat hidup tanpa mak, ayah, keluarga semua?

p/s: janganlah lari rumah. menyusahkan orang la nak cari.

Monday, July 18, 2011

untunglah budak sekolah sekarang!

assalamualaikum.

beruntung kan budak sekolah sekarang ? sekolah lagi dah dapat handphone. canggih canggih pulak tuu. lagi canggih dari aku punya. then, sekarang ada yang dapat netbook laa. wah wah wah. beruntung bebeno budak sekarang ni. kononnya dapan handphone boleh la senang mak ayah nak contact. tu dari sudut positif. dari sudut negatif nya ? macam macam hoi. dengan handphone ni la kadang kadang budak boleh jadi rosak. yelaaa, kecik kecik dah pandai ber'sms'. yang perempuan ber'buaya'pren sakan. sikit sikit sms. mesti sentiasa 24jam handphone kat tangan. dah ber'sms mesti nak reload pulak kann. dah membazir duit mak bapak lagi. kalau mak bapak kaya takpe. ni tak, sampai duit makan habis buat reload je. sekarang ni pulak, ada yang dah dapat netbook dari sekolah kann ? memang la dari sudut positifnya, boleh menyelamatkan alam sekitar sebab kurang penggunaan kertas yang boleh menyebabkan pokok kena tebang kan. tetapi, dari sudut negatifnya, dah semakin nampak. yelaaa, konon bagi netbook untuk buat homework ke. tapi kebanyakan nya lagi banyak guna netbook tu surf laman yang tidak sepatutnya pn ada. kalau nak tengok, sekali taip je, melambak laman web yang tak sepatutnya. so, dengan senang senang je budak budak kecik nak mengenal sesuatu yang belum tiba masanya. (faham faham sendiri la ehh). bukan itu saje, sebenarnya pemberian netbook ni lebih banyak kepada melalaikan daripada memberi semangat untuk budak budak belajar. yelaa, mana tak nya sibuk masukkan game dalam netbook, then ralit asyik main game je. sampai dah tak buat homework, tak nak keluar main ngan kawan kawan. dengan budak baru darjah berapa dah ada facebook kan. memang tak boleh blaaaa. even, sedara aku yang darjah 3 pun ada facebook. then dah pandai add orang, dah pandai chat dengan orang. biasa lah, chat, mesti ada manusia manusia durjana yang hantar chat yang merepek repek. bukan aku tak tau. aku pun pernah nak cuba cuba chat jugak dulu. sekali datang pulak 'abang gersang' laa, entah apa apa lagi. nak sebut pun malu laa. inilah perkara yang paling membimbangkan. takut makin ramai pulak budak budak sekolah yang rosak.

teknologi semakin canggih, impak positif memang banyak. tapi impak negatif lagi banyak. kepada ibu bapa yang anaknya dapat netbook ke, handphone ke. selalu selalu la pantau anak anda. jangan bagi mereka kebebasan sangat. ibu bapa kalau sibuk macam mana pun, ambilah tau anak anda berkawan dengan siapa, check handphone, netbook mereka. takut ada sesuatu yang kita tak tahu. because action speaks louder than words!

oklahh dah macam karangan kebaikan dan keburukan teknologi la pulak.

Sunday, July 17, 2011

macam macam agenda ASTRO kann ?

assalamualaikum...

lepas habis akademi fantasia, astro terbitkan rancangan baru. KILAUAN EMAS. macam macam agenda astro nak menyesatkan manusia kann ? lepas bagi budak budak muda, melayu, perempuan terkinja kinja atas pentas, melalak lalak tak tentu pasal, sekarang tarik pulak WARGA WARGA EMAS yang sepatutnya duduk kat rumah, atau masjid berzikir, jaga rumah tangga. semua ni agenda siapa nak melalaikan manusia ? akademi fantasia, yang perempuan menyanyi tak ingat. berpakaian sendat sana, sendat sini. bukan nak mengutuk habis habisan. tapi tak sedarkah kita agenda astro nak melalaikan kita umat ISLAM ni ? sama jela semua rancangan tv yang melalak lalak tuu. sekarang ni ada pulak rancangan KILAUAN EMAS kann. yang makcik makcik tak ingat, dah ada cucu, boleh pulak bantai melalak tak ingat kannn. malu lah makcik. malu laa dekat cucu cucu tengok tuu. sepatutnya mereka dididik dengan bacaan ayat ayat suci AL-QURAN oleh nenek nye. tapi, lain pulak jadinya kann.

entahlah, apa akan jadi dengan dunia yang semakin tua ni. masing masing tak ingat diri. aku ni bukan baik mana pun. tapi, marilah kita saling ingat mengingati mana yang dah lupa tuu. kita ni bukan nya muda lagi pun kann. bumi ni bukan baru lagi. dah tua pun bumi kita. dah macam macam pun yang terjadi. so, pandai pandai lah pilih yang mana satu melalaikan, yang mana satu memberi kebaikan.

jumpa lagi.

Saturday, July 9, 2011

antara kawan, kekasih dan blog.

assalamualaikum peeps!

antara kawan, kekasih dan blog? yang mana korang lebih sayang ? kalau aku, tempat pertama, mestilah blog, then kawan dan last sekali adalah kekasih. sebab, blog tetap ada dengan aku tak kira aku susah ke senang ke. memang laa blog tak dapat membantu kalau aku ada masalah. tapi bila dapat tulis dalam blog, dapat luahkan apa masalah aku, aku rasa lebih lega. seolah olah macam ada yang mendengar masalah aku. yelaaa, kan ada je pembaca pembaca. kalau kawan pulak, kadang kadang bila kita susah belum tentu lagi dia ada dengan kita. belum tentu dia dapat dengar luahan dan masalah kita. kalau kekasih. kekasih, belum tentu dia selamanya ada dengan kita kannn. so, blog adalah teman terbaik. saya sayang blog saya lebih.

so, sayangilah blog kita.

bila nafsu menguasai diri...

assalamualaikum...

bila nafsu dah mula menguasai diri, hilang dah kewarasan akal, nafsu menguasai kemampuan. yelaa, bila pegi pasar malam ni memang habis duit laa kan. itu satu, yang beli tak ingat dunia pun satu. macam macam betul makanan kat pasar tuu. macam macam yang mengghairahkan. menggoda iman dan nafsu tahu! padahal kemampuan nak makan tuu memang tak mampu kannn. nafsu membeli tu melebihi kemampuan untuk menghabiskan. so, terpaksa lah menjadi murah hati lalu memberi pada hosmet hosmet sekalian. ohhhhhh, pasar malam memang menggoda keimanan. hanya insan insan yang kental dan kuat imannya je digalakkan pergi pasar tuuu. adoiii mane lah badan aku ni tak besar gedang kannnn. yelaaa, nafsu beli dan makan melampau lampau. kononnya nak kurus, tapi hampehh je melantak tak ingat dunia. konon diet ketat, last last makan jugak. makan kalau sikit takpe, tapi, huishhhhh. tak ingat dunia. baru je semalam konon konon nak diet. siap search pasal celebrity diet laaaa. search pic model model untuk dijadikan idola laa. last last, beli macam macam.

beli banyak, tapi yang berjaya masuk perut adalah yong tau foo. yelaaa, mengidam steamboat tak dapat. yong tau foo pun jadi lah. tapi tak feel laa sebab takde seafood kann. tapi boleh jelaaa.


kononnye nak kaki macam ni. tapi pemalas nak jogging. mula mula dulu rajin gila naik tangga tapi......sekarang ? memang malas lah kannn. lif jugak laaa.



makan banyak banyak. makan macam macam.

tapi nak badan macam kat bawah ni.





           





memang tak dapat lah kak bedah oiiiiiii.


p/s:sumber google.

Wednesday, July 6, 2011

captionless















from google.