Sunday, September 2, 2012

after 1 month with HERBALIFE

Assalamualaikum.

sihat semua? HAVE YOU HAD YOUR SHAKE TODAY??? aku dah shake dengan tropical fruit yang sungguh yummyyyyy. tak boleh nak cakap rasa sedap dia. setiap kali aku telan je, macam speechless tak reti nak terangkan sebab sesuatu yang sihat dan sedap telah masuk dalam badan aku. kalau nak tahu rasa macam mana, sila lah cuba. sumpah tak menyesal.



okayy, apa yang aku dapat setelah menggunakan herbalife ni?

sekarang ni, boleh kata everyday aku akan happy toileting untuk proses nyahtinja. kalau dulu jangan harap hari hari la. 3 hari sekali baru nak jumpa tu pun dalam keadaan tak happy, sebab kena paksa. tu yang rasanya usus tersumbat. makan macam macam, keluar nye sikit. huuuu, agak agak la, makanan tu semua jadi apa? mestilah jadi lemak. bersenam pun malas. sekarang ni berat pun dah turun 5kg lebih. nampak juga la perubahan macam reshape kat badan. bukan aku yang cakap, tapi orang orang sekeliling yang cakap aku macam semakin kurus. alaaa bukan kurus sangat, tapi adalah perubahan semakin susut. kalau tak, raya tahun lepas mesti dorang asyik tanya kenapa badan aku makin naik.

lepas jumpa herbalife, aku lebih kenal sayur.hahahaha. takde la aku tak kenal langsung sayur tu semua. maksud aku, lepas consume herbalife, aku dah boleh makan sayur macam macam. kalau tak, memang liat nak telan sayur la. sebab rasa sayur tu macam racun. padan lah usus tersumbat, nak nyahtinja pun payah kannn. sekarang ni aku dah boleh makan sayur macam tu je. tanpa nasi pun boleh. kalau dulu, lauk aku setiap hari mesti nasi, kuah kari dan ayam goreng. ohhhhh kesiannya pada badan aku. dah la bagi kuah yang berlemak, ayam goreng pulak tuu. macam nak membina clog pada artery sendiri je gamaknye.

okayy yang ni khas untuk kaum wanita, gadis, hawa dan seangkatan dengannya. pondan tak diterima ye.hohoho. boleh dikatakan setiap bulan bila period mesti aku akan mengalami senggugut yang sakit gila rasa nak menangis. muka aku akan pucat, memang sakit gila tak boleh nak terangkan. sesiapa yang senggugut je tau rasa dia macam mana kan. memang tak boleh nak buat keja seharian, kalau boleh memang kena tido sepanjang hari. kalau aku nak hilangkan senggugut tu kena tido sepanjang hari. so, hari tu aku period first day. then rasa sakit gilaaaaaaa. masa tu dah la nak balik kg cuti, spoil mood betul. sebelum balik tu aku minum la shake perisa coklat. dengan tujuan untuk mengalas perut yang sakit. masa dalam kereta tu dah rasa sakit senggugut sangat2, then tido kejap. bangun je dari tido rasa tu dah hilang. aku pun pelik. tapi Alhamdulillah la dah tak sakit. bila keluar dari kereta je, aku rasa macam benda tu turun dengan banyak nya. then baru lah aku tau, yang turun dengan banyak tu semua dalam keadaan ketulan. sumpah banyak gila. nak cerita lebih lebih nanti korang geli pulak kann. then lepas tu dah tak sakit senggugut dah. rupanya darah yang tersangkut buat kita sakit tu dah turun dengan banyak. so, rasa macam herbalife ni adalah pain killer yang aku makan setiap bulan bila sakit. and now aku rasa dah tak perlu pain killer tu semua. kalau sakit je, aku rasa mesti telan herbalife shake. so, korang yang rasa macam tak tahan sangat bila senggugut, why dont u oll cuba herbalife instead of telan pain killer tu.

okayy nak ingatkan kat sini. sebenarnya setiap apa masalah atau sakit kita, semua ada penyelesaian. then ingat, yang buat kita sembuh dari penyakit dan turun berat badan tu, semua dengan izin Allah. kita cuba herbalife sebab its on of the way to find solution. kalau kita sakit je, berdoa banyak banyak tapi tak cari jalan macam mane nak ubati penyakit tu pun tak boleh jugak. so, first mesti cari solution, then barulah bertawakkal dan berdoa. HERBALIFE NOT A MEDICINE. BUT ITS A HEALTHY FOOD. secara logiknya bila kita bagi badan kita makanan yang sihat, mestilah badan kita jadi sihat kan. bila sel sel dalam badan yang sebelum ni buruk, kita bagi dengan makanan yang sihat dan baik, automatically, sel yang buruk tu akan di repair dengan sesuatu yang baik. so, that is why HERBALIFE ADALAH NUTRISI SELULAR. makanan sel kita. SO, nak sihat ke nak stay je sakit macam tu tanpa cari sebarang solution????

so, kalau rasa nak turun berat badan, naik berat badan, rasa lebih energetic, rasa sihat, boleh la cuba herbalife. AKU JAMIN KORANG tak akan rugi kalau korang dah tau kebaikan nya lebih banyak dari keburukan. kalau nak tanya ke ape boleh la sms atau whatsapp aku kat 0127329260 ye.

p/s: aku dah bagi mak aku minum shake perisa strawberry. then feedback yang aku dapat dari mak, dia kata dah kurang pening2. then, yang paling best mak cakap kalau tak minum shake ni setiap hari rasa macam ketagih pulak. waaa, ketagih benda baik takpe kannn. semoga mak semakin sihat. Aminnnn.

Target aku before end of this month, mesti 60kg++.

Saturday, July 28, 2012

Nak kawin....nak bisnes.

Assalamualaikum.
Wuwuwu ape punya tajuk laaa. Macam tak malu je. Tapi nak wat caner, dah memang rasa nak kawin kann. Cuma masalahnye takde calon laaa. Macam mana ye nak kawin tapi takde calon. Dulu penah gak rasa macam ni, tapi stop kejap sebab nak tumpu pada bisnes. Amboiiii  tumpu pada bisnes, bukan pada study yee? Tak tau lah nape, tapi aku lebih suka bisnes daripada study. Rasa macam nak buat fulltime bisnes and partime study. Boleh macam tu??hehehe. Rasanya aku dah jumpa kekuatan aku. Sebab bila buat bisnes aku rasa seronok. Semakin seronok bila ada customer beli barang dengan kita. Lebih double seronok bila dia repeat order. Bisnes yg aku maksudkan sekarang ni, bukan herbalife. Sebab aku baru nak berjinak jinak dengan herbalife. Kan aku ade run on9 bisnes, jual produk2 kecantikan. Tudung2 pulak aku buat secara offline. Dan sekarang aku dah ada sorang ejen bawah aku utk jual tudung.
Sebenarnya apa tujuan aku bisnes ehh? Aku pun tak tau. Mula mula dulu memang nak cari duit poket. Almaklumlag, student PTPTN selalu je pokai sebelum masa. So aku amik keputusan nak run bisnes on9. Jual tudung pulak sebab aku pernah keje part time kat kedai tudung. So, dah macam jatuh cinta plakss. So aku decide nak jual tudung secara offline utk budak budak kolej.
Soal untung? Entah la. Aku pun tak tahu. Aku rasa buat bisnes macam sebagai hobi. Macam takde target nak untung berapa. Buat saje saje je. Cam mane tu??? Entah laaa. Bila kita buat sesuatu tu jadi hobi, mesti kita dah tak rasa terpaksa. Tak rasa pun nak mendapat pulangan yang lumayan ke hape. Cuma rasa seronok sangat bila ada orang membeli dengan kita.
Okayy lah. Kesimpulan dari post ni, aku tension sebab tadi MUET macam hampehhhh. So rasa macam taknak belajar, nak buat fulltime bisnes, nak cari life partner n jadi fulltime housewife. Boleh cenggitu? Kesimpulan macam takde kena mengena.hehe. ok lah, babai. Wassalam.
P/s: esok first time nak pegi sts. Semoga perjalanan dan perjuangan aku dengan herbalife, adalah sesuatu yang bermanfaat.

Friday, July 27, 2012

i'm back.

Assalamualaikum.

setelah sekian lama tak update, hari ni julung2 kalinya update ye. bukan ape, idea nak menulis kat blog tu ada. tapi malas sungguh. kan bagus kalau ada software yang bila kita cakap, dia tertulis sendiri. seronok tuuu.

okayy, sebenarnya dah sebulan aku consume herbalife. nak tahu sebab aku amik herbalife? sebab lepas timbang tu semua, aku dapati bahawa sistem dalam badan aku berumur 35 tahun. mak aihhhhhh tua kannn? patutlah asyik mengah je. baru naik tangga sikit dah mengah macam lari satu padang. lepastu visceral fat aku 8.5. hoiiii tak boleh tinggi lagi ke lemak kat bahagian organ tuuu? ni semua hasil ternakan aku selama 20 tahun. umur organ 35, visceral fat 8.5. memang teruk. padahal baru umur 20 tahun. so, sebab tu lah aku sangat tertarik nak consume herbalife ni. disamping nak kurus sebenarnya.

herbalife mahal? ye memang mahal. tapi kalau nak bandingkan dengan kesihatan yang priceless tu, better consume herbalife, before dapat penyakit lain pulaks. nanti kalau dah ada penyakit, nak rawat tu lagi makan kos yang mahal. sebagai contoh mak aku la. aku boleh tengok sendiri. mak ada penyakit kidney failure sekarang ni. sebab dah hidap diabetes lama sejak muda. so, sebenarnya kos rawatan untuk buat dialisis makan ribu riban jugak. so, boleh la fikir sendiri kann? dan kerana herbalife agak mahal bagi student macam aku, aku berusaha jugak nak dapatkan duit beli. aku bermula dengan bisnes tudung. then kalau ada untung aku simpan untuk beli herbalife. PTPTN? jangan harap. duit aku memang dah yilekkkk. tak tahu mane pegi. yang aku tahu, duit aku memang macam air mengalir. so memang aku beli herbalife bukan guna duit PTPTN ye. dan aku juga bukan seorang yang loaded okayyy. makan minum aku cukup2 je. ehhh, tapi sekarang jarang dah makan n minum manis2. kan dah ada herbalife, nape nak beli makanan lain kann?

mula mula dulu aku amik formula 1 je. sebab takde duit. habis je formula 1 satu botol berat aku turun nak dekat 2kg. gila kauuu tak hepi? mestilah hepi. susah tau nak turun berat ni. then aku jual tudung time karnival keusahawanan hari tu dapat lah jugak untung. aku terus cepat cepat beli tea mix dan aloe conc. so sekarang ada set untuk 1,2,3. tapi formula 3 tak beli lagi. nantilah bila dah ada duit lebih, consume protein pulakss. so, sekarang berat aku dah turun hampi 4kg dalam masa sebulan. korang tak nak turun berat sama sama dengan aku ke? and, FYI visceral fat aku yang 8.5 tu, dah turun ke 8.0 sahaja. dan kandungan air dalam badan semakin meningkat, % lemak semakin menurun. okayyy, meh la kalau korang nak kurun sama2 dengan aku, silalah jangan malu jangan segan, add fb aku, pastu inbox. tak pun pegi amik handphone masing2 sekarang, pastu msg aku. okayy? aku nak ajak korang kurus sama2. LOSE WEIGHT NOW. ASK ME HOW. (012-7329260)

Friday, February 24, 2012

azam masuk 20-an

assalamualaikum semua.

selamat datang 20-an! oh yeahhh, saya dah masuk 20 tahun laaaa. tinggal lagi 5 tahun je ni.huhu. ramai cakap, masuk 20-an dah boleh fikir pasal kahwin. masalahnye, belum masuk 20 pun dah mula fikir pun.hehehe.

okayy, sempena dah masuk 20 tahun ni. terdapat beberapa azam baru.hihi. antaranya :

1. start saving, stop spending.
2. memperbaiki diri untuk jadi lebih baik
3. mempersiapkan diri untuk menjadi anak/adik/kawan/isteri/wanita yang solehah
4. cuba mematangkan diri, tinggalkan sifat kebudak budakkan dan mengada ngada
5. nak single setahun. 23/2/2012-23/2/2013
6. kurangkan marah marah, banyakkan bersabar.

pendek kata, apa benda yang masa umur belas belas yang tak elok buat tu, tak nak dah buat masa umur 20-an ni.

dan dan dan, yang paling penting sekali mestilah nak KURUS sebelum hujung tahun ni. sekarang masih lagi berusaha untuk kurangkan makan.hehe.

okayy lah. cukup lah entry pertama pada umur 20 tahun ni.hihi. btw, sanah helwa diri sendiri.

Wednesday, February 15, 2012

semangat datang kembali.

assalamualaikum.

okayy, sekarang semakin ramai kawan kawan dah kurus. so, semangat nak kurus tu kembali membara. macam api yang marak menyala.hahaha. over. jeles nyaa tengok mereka dah ramai makin kurus. makin cantik. so, sekarang semangat membara nak kurus. tak kira. target dalam bulan 5 ni mesti dah kurus. semoga impian tercapai. bukan la nak kurus sampai nampak tulang macam mayat hidup tu. cuma nak lebih fit lagi. nak cari baju kawin senang. opsss!



nak kurus macam ni.



baju kahwin warna macam ni,,



tapi design lebih kurang macam ni. tapi more to muslimah laaa. wahhhh, berangan banyak sangat ni.

sejak akhir akhir ni tengok orang kawin rasa macam membara sangat nak kurus. rasa teringin nak kawin muda. tapi macam belum layak lagi kot. even anak bongsu pun, tapi rasa macam tanggungjawab tu tetap masih ada. padahal kalau nak kawin boleh jela kann, sebab akak akak semua dah keja, so tanggungjawab tak besar mana. tapi tetap tak boleh. tanggungjawab sebagai anak belum terlaksana lah. macam mana nak pikul tanggungjawab sebagai isteri pulak kann. kalau mintak kawin dekat mak ayah ni, sure lah tak dapat. akak akak semua mesti tak bagi punya lah. so, simpan jelaa impian dan angan angan tu bawah bantal. nanti kalau dah habis belajar, habis degree, dah kerja 2 3 tahun boleh la kot nak fikir pun.

target nak kawin lagi 5 tahun. dalam umo 25 tahun macam tu. takde la tua sangat, takde la muda sangat kan. sedang okayy je. mase tu dah keje kot. tapi plan tetap dari sekarang la. sekarang plan kurus kan badan. dlam masa 5 tahun mustahil la tak dapat turun kan 20 kg kan? insyAllah boleh. sempat je. sambil sambil tu boleh la nak cari calon pun. hihi. nak cari calon bukan senang ni. then, dah boleh la start menabung untuk tabung kawin ni. umo pun lagi berapa hari nak masuk 20 kan. so, memang boleh sangat dah nak rancang pasal kawin. so, rasanya sehari rm5, cukup 5 tahun adelah dalam rm9000. cukup la nak buat tambah tambah untuk kenduri nanti. nak jamu oraang kena bagi betul betul. kalau nak harap duit bakal suami sahaja nanti tak boleh jugak. sebab nanti suami nak buat persediaan untuk anak anak pulak nanti. so, mane yang boleh ringankan dan kerjasama tu, boleh la buat. kahwin kan untuk saling melengkapi kan.

kenapa penting sangat perancangan nak kahwin?
penting sebab kita bukan nak kahwin bina ikatan sehari je. tapi kita nak bina ikatan seumur hidup. so, dari sekarang kena start merancang. supaya bila tiba masanya nanti kita tak la kelam kabut sangat kan. tapi seutuh mana kita merancang pun, Allah tetap menentukan yang mana baik untuk kita kan.








okayy, kat atas ni boleh la jadi petunjuk sikit sebanyak kan. pilihan di tangan kita. nak buat kawin besar besar  plus membazir atau nak buat majlis sederhana, penuh keberkatan dan penuh perancangan. semua di tangan kita kannn. hehehe.

okayy lah bye.

p/s: doakan saya kurus cepat. nak kahwin!hehehe

pic: all credit to google.

Monday, February 13, 2012

kembali semula

assalamualaikum.

blog dah pulih semula. ada sebab tertentu blog ni tak dapat di display. tapi sekarang dah okayy. boleh blogging semula macam dulu. bosan jugak takde blog ni. macam mati kutu. tak tahu nak cerita kat mana. nak cerita panjang panjang kat blog jugak best. kat tempat lain tak boleh.hehehe

so, banyak dah nak cakap, tapi rasanya memang tak terluah la. panjang sangat kot. takpe la, nanti next entry akan update macam macam.

life sekarang macam ni la. tetap single. tapi seronok. biar je ape nak jadi. tak mengejar dan bukan dikejar. stay macam ni. tiba masanya nanti. kawin terus.hehehe. macam fobia pulak nak bercinta ni. takut dah kalau dikecewakan.hoho. nampak macam putus asa kann? takde lah. biasa je. semuanya okayy.

cuma yang tak seronok nye tak kurus kurus lagi. bila la agaknye nak kurus ni. bosan lah. nak kurus tapi tak berusaha.hahaha. hampeh betul. wokeyy lah. nak sambung study tertunggak. khamis ni ada test chemist. dah la tak faham apa apa. tetiba nak kena test.

target: kumpul duit dari sekarang untuk kawin, kuruskan badan dengan tekad. nak kawin!hahaha