Monday, April 25, 2011

memang seronok time sengkek dan lapa google gambar yang enak enak.

waaaaa, lapa nyeeee. tengah sabar je makan nasi 2 hari sekali. bukan diet ketat ! bukan ! tapi savings sikit sebab habis exam nak pegi berjimba jimba kat oversea.muahahaha. oversea lah sangat kan. tapi memang laaa, pokai giloss nie. kena saving. ikat perut. yelaaaaa, nuffnang pun tanak hulur hulur duit kann. heartbeat pun tak tau la ape cer. nuffnang tak kesian ke kat aku nie. kena ikat perut wohhhh. tapi bagus jugak laa sebab boleh laa kurang kan lemak mana yang tak patut tu kann. berguna jugak kau lemak time sengkek macam nie. cuma perut laa macam tak nak bekerjasama. asyik merengek rengek je mintak nasi. sabar ehh perut, bukan tanak bagi kau nasi.  tapi kalau bagi nanti, habislah tak boleh nak berjimba jimba kat over-the-sea. dah tu tak boleh laa nak gunakan lemak lemak yang ada. time time nie laa nak tengok lemak tuu berguna ke tak kan ? waaaa, panjang pulak. act, lapa gile wehh sekarang nie. cuma mampu minum air yang kat dispenser je. nak beli air pun tak mampu nie. daif gilerrrrr. over. takpelaaa, tak dapat makan pun, dapat tengok pun dah boleh kenyang kan. tapi, tabiat yang tak boleh diubah. time lapa memang aku suka sangatttttt google gambar makanan. tuu yang membuatkan hormon penjana nafsu makan tu merembes dengan banyak tanpa henti. muahahaha. okaayyyy, jom lah layan gambar gambar makanan yang aku dah google. dan gambar yang mampu membuatkan nafsu makan aku semakin bergelora.




yang nie bibimbap. nama comel kann ? bibimbap, makan makan boleh jadi debab.

waaa, ni kalau dapat memang heaven gilerrr. lama gila dah tak makan kot. sumpah sedap gila. makkkkk, nak mee rebus!



okayyy, mee bandung. heaven giler kalau dapat makan yang original made by my mum. memang licin laaa.
agaknye kalau makan nie, berapa kalori laa yang masuk pulak kan ?





curry laksa yang paling sedap aku penah makan, chiken rice shop punya. memang sedap gilaaa laa. penah gak makan yang kat tempat lain. tapi tak boleh nak kalah laa dengan chiken rice shop punya.







last ! nasi lemak ayam berempah. yang sedap giler ialah NASI AYAM GOYANG BOB. sedap giler. kat serdang. paling sedap kerak kerak dia laa. yang kat pilah street pun sedap gak. sedap dohhh.




cukup la setakat nie. nafsu aku dah bergelora dah nie. ade yang tak study kang sebab terbayang bayang kelazatan makanan. nanti laa kalau ekonomi dah stabil, aku cari makanan ni tauuu. agak agak kalau korang nampak aku macam debab balik. tuu maksudnye hati senang la kot.hehehe. 


oklah, bai uollllsssss. nak stadi kimia sambil menikmati gambar yang enak enak.


p/s : NUFFNANG sila bagi sedekah kat saya. saya lapar giler. dah berminggu minggu tak makan ni wohh. TT. over.






Friday, April 22, 2011

exam pun masih lagi sempat nak online ehh!

hahahaha. nak buek cmno. susah laa kalau sehari tak online. rase macam ketinggalan gitu. haaa, teruk kan ? teruk kan ? dah, nak buek cmno kan. ni namenye INTERNET ADDICTION. walaupun esok ade paper, masih lagi mencuri curi untuk online ye. sangat teruk. p/s: dilarang meniru aksi ini yaa.

okayy, tadi tengah study CTU ( subjek keagamaan laa. pasal tamadun tamadun. pada budak budak uitm, mesti tauu kan ). esok ada paper CTU, tu yang hari ni giat dan tekun study tuu. biase laa, SSLM (student study last minute).hehehe. seronok baca pasal ANDALUSIA. macam menarik sangat. tu yang tiba tiba nak online. nak share ngan korang.

kalau saya banyak duit, antara destinasi pelancongan yang saya nak pegi adelah:

SPAIN- nak pegi tengok ISTANA ALHAMBRA





INDIA- nak pegi tengok TAJ MAHAL



indah kan TAJ MAHAL ? nak tengok sangat ciptaan dari keagungan cinta seorang suami pada isterinya.

ITALY: nak pegi VENICE. nak pegi kota yang romantik tuu. kalau boleh nak pegi dengan suami laa. baru seronok kann. so, kepada bakal suami, sila sediakan duit banyak banyak sebab saya bercita cita nak ajak kamu pergi VENICE.



pic source from : google.

waaa, nuffy aku cuma ada limapohsen jek!

huuuu, dari dulu sampai sekarang nuffy aku cuma ade limapohsen jek. tak naik naik. bile laa nak dapat beli dslr cam orang lain. teringin gak nak wat bayar broadband ke. dapat beli baju baru ke. ni tak, limapohsen je, masuk toilet lepas laaa.hehehe.

ohh, setelah melihat lihat belog yang otai otai, baru lah tauuu. traffic tak tinggi, cmne nak dapat BE kan. pastu da la pemalas nak update blog. tetibe nak dapat duit. ohhh, memang harapan lah kan. okayy laa, saya berjanji akan rajin rajin kan diri up kan traffic ehh. cewahhhh. janji je lobih nie.

yela yela, saya akan lebih berusaha. tadi baca entri yuyu zulaikha. waaa, nak cuba jugak laa cara beliau. btw, thanks sebab sharing the tips. sharing is caring kann ?


semoga limapohsen tuu dapat jadi limaratus ehh. aminn.

Thursday, April 21, 2011

sangatlah boring jika online tapi tidak mendapat faedah.

waaa, panjang pulak tajuk ni haa.
boring kan bila online tak dapat ape ape? nak duit ? boleh jee.
SINI ADA ORANG NAK BAGI DUIT SAMBIL ONLINE

ni hah income yang aku da dapat.


alaa, RM101 je punn. ciput je. ciput ciput pun ade la jugak. dari takde kann. nak tunggu duit nuffy, memang tak naik la dari dulu.hehe.

says.my ni macam nuffy jugak. kita di bayar bila ada orang click iklan kita. share dekat facebook, and bila orang click, kita akan dapat la doplohsen. satu kali click doplohsen. sikit sikit lama lama jadi bukit. mehh ler join kawan kawan. nak tunggu apa lagi kann.



dapat seratus boleh laa kalau nak belanje mak ayah, pakwe makwe makan kat kepcy. ape lagi, marilah join.

Monday, April 18, 2011

ashraf muslim nak tunang ?




waaaaa, biar betul?! berita sedih nie. da la nak exam nie. sampai hati die kecewakan aku. waaaa, ni yang kacau bilau nak jawab exam nie. sampai hati dia tak nak tunggu aku. sedihnye,huuuuuuu. kecewa, kecewa. huuuuuu.

awak sampai hati awak tak tunggu saya kan. kate nak tunggu saya habis belajar. ni tak, dah nak tunang dengan orang lain pulak. waaaaa, cmne sy nak jawab exam nie. kecewa kot.

hehehe. dah2, perasan sungguh. ashraf muslim nak tunggu kau ? memang tak laa kan. kenal pun tidak. jangan nak merepek okehh,

dia tunang 23 april nie dekat rumah wanita yang berjaya menambat hati dia kat gombak

sumber : LAGENDA BUDAK NAKAL

bertuah la badan bila dapat bersama dengan jejaka idaman malaya kan.

selamat tinggal awak, semoga bahagia dengan si dia yang berjaya menambat hati awak.hehehe (poyo je. jangan marah ye)


SELALUNYA KITA TAKKAN DAPAT APA YANG KITA IMPIKAN, TAPI KITA AKAN DAPAT APA YANG KITA PERLUKAN. SYUKUR DENGAN APA YANG ADA.

honeydew, saya bersyukur dengan adanya awak disamping saya. thanks sebab ajar saya jadi kuat.

Sunday, April 3, 2011

pakai legging tapi pakai tudung. tutup aurat ke?

assalamualaikum!

semalam tengah jalan jalan nak soppink soppink. tiba tiba mata ni ternampak sesuatu yang tak elok nak tengok. maybe anda rasa ini isu basi, tapi tidak pada saya. saya memang bukan baik sangat. tapi kan kita mencuba untuk jadi baik. mana ada manusia yang sempurna kan.  

walaweh, pakai tudung, tapi pakai legging. tu tutup aurat ke ? setahu saya, yang dinamakn menutup aurat tu, pakaian hendaklah tidak ketat dan tidak jarang. dah kalau legging tu ketat, fit melekat dekat kaki, consider tutup aurat ke ?

okayy, saya dengan nakal nye telah curi curi snap gambar orang tuu. bukanlah tujuan untuk mengaibkan sesiapa. tapi cuma untuk semua fikirkan. ape sebenarnya tutup aurat tu. betul ke tak pemakaian pempuan nie.