Wednesday, June 22, 2011

wordless wednesday





sumber:google

Tuesday, June 21, 2011

susah bekerja dengan orang kaya nie.

assalamualaikum.
kadang kadang susah bekerja dengan orang kaya ni. sebab dia fikir dia kaya, so dia fikir semua benda nak senang. semua benda nak ikut cakap dia. semua benda nak senang. tau laa, awak memang dah dibesarkan dengan hidup dah senang. tak pernah rasa susah, tapi cuba sekali sekala latih diri awak tu hidup macam orang biasa. jangan fikir semua benda kita boleh dapat dengan mudah. hidup ni bukan mudah. kadang kadang kita kat atas, kadang kadang kita kat bawah.

awak ni, susah betul. bila saya bagi idea, awak marah, awak cakap saya merepek la. ape la. kalau macam tu cuba awak bagi idea pulak. jangan tunggu idea orang lain. kerja nak senang je. bila saya suruh awak buat sesuatu tuu, awak suruh saya balik. susah betul la nak kerja dengan awak nie. kadang kadang terfikir jugak rasa macam dah tak nak join awak. tapi, saya kesian. tapi tak sampai hati. tapi bila saya ada, awak buat saya macam nie. awak nak marah marah saya. bila saya nak buat sesuatu mesti awak nak mempertikaikan. itu tak betul la, ini tak betul laa. susah la awak ni. awak, tolong la berubah sikit. saya takut nanti lama lama saya dah tak tahan nak kawan dengan awak. saya tahu saya ni bukan lah sempurna sangat. tapi saya selalu mencuba untuk berubah.

berubahlah awak.


ok lahhhh. assalamualaikum!

Sunday, June 19, 2011

seronok tengok orang dah bertudung

ehem ehem. assalamualaikum !
sekarang ramai dah orang buat transformasi dari tidak bertudung, sekarang bertudung,. yang bertudung tapi tidak bertudung sekarang pun tak kurang hebatnya kannn. tapi seronok la tengok ramai je yang bertudung sekarang. tak tahu la transformasi sebab apa. tapi kita kena fikir positif la. kan mereka dah berhijrah ke arah kebaikan. macam artis pun ramai jugak yang dah berhijrah ke arah kebaikan. dulu tak bertudung, sekarang dah bertudung. dah lah ayu, bila bertudung tu semakin ayu je nampak.

ziela jalil



dulu



sekarang. lebih ayu, lebih manis, lebih cantik kann ?

LIZA HANIM



dulu



sekarang.


ok lahhhh. bye korang. hehehe

Saturday, June 11, 2011

relationship is like enzyme-substrate reaction.

in a relationship it is just like enzyme and substrate reaction. untuk saling menerima, we use 'lock and key hypothesis'. to complete each other, we can use 'induced fit hypothesis'. this induced fit hypothesis is modified version of lock and key hypothesis. induced fit kan lebih flexible and its binding induces a slight change in shape. macam dalam relationship, pasangan kena a bit flexible macam hypothesis nie. kena be able untuk try a slight change in their life untuk fit dengan life pasangannya. memang laa kita kena terima pasangan seadanya, tapi kadang kadang perubahan tuu penting untuk lebih melengkapi kannn ?


Thursday, June 2, 2011

oh, ape nak jadi dengan dunia ni? orang mengaku gay lah, mengaku tiada dara lah.haishhhh.

hari tu kecoh pasal lelaki yang mengaku diri dia gay. hari ni kecoh dengan 'adik' mengaku diri tidak ada dara. oh, apa akan jadi dengan malaysia satu hari nanti. pengakuan apa pulak selepas ini? malaysia ni dah macam bukan negara islam. dah macam negara barat. dengan kecoh video seks sana sini, isu gay, lesbian, tiada dara, buang bayi. tolong lah, ini adalah malaysia. negara aman, negara yang terkenal dengan agamanya. AGAMA ISLAM. kalau isu isu panas video seks, gay, lesbian tu berkaitan dengan orang bukan islam, boleh la nak dirunding. tapi sangat malang sebab insan insan yang menimbulkan isu isu panas dan menimbulkan pencemaran adalah MELAYU. dan lebih malang sekali ISLAM. mencemarkan agama. kalau macam ni, macam mana orang bukan islam nak tabik pada islam. macam mana mereka nak tertarik pada islam kalau perbuatan perbuatan umat islam itu sendiri telah mencemarkan agama islam.

GAY DAN LESBIAN
kenapa jadi macam ni. sedangkan Allah dah ciptakan manusia berpasang pasangan lain jantina. mungkin mereka beralasan kalau berhubungan sejenis, mungkin akan mengurangkan risiko pembuangan bayi. tapi, tak sedarkan yang perbuatan ini sama saja terkutuk dengan perbuatan membuang bayi? apa yang merekan dapat kalau membina hubungan sejenis? lepas tu, dengan bangga diri mengaku bahawa diri tu gay or lesbian. siap buat laman web la, siap ada fanpage la. apa dah takde keje lain ke mereka ni ? kenapa? kenapa semua ni terjadi ? kurang didikan agama ? tidak, kadang kadang tu bukan faktor sebenar. sebab sesetengah mereka ni sebenarnya datang dari keluarga yang mempunyai latarbelakang keluarga yang penuh dengan didikan agama.

TIADA DARA
tak payah la bangga dan berani sangat buat pengakuan macam tu. seolah olah mencemarkan maruah sendiri. ingatlah adik oii, awak tu 'kecil' lagi. hidup ni bukan untuk suka suka je. hidup cuma sekali. so, yang sekali tu kita kena isi dan nikmati dengan sebaik yang mungkin. atau maybe 'adik' rasa perbuatan awak nie salah satu cara nak menikmati hidup, tak tau lah pula. tapi jangan leh merendah rendahkan diri sendiri. sekarang mungkin awak rasa seronok, tapi belakang hari kita tak tahu kan. tak sedih ke bila sesuatu yang patut kita jaga, yang sangat sangat istimewa, yang memang khas untuk suami kita dah tiada lagi ? tak rasa menyesal ke?

p/s: mesti trafik blog awak kencang kan dik oii. yela, tiba tiba dapat follower beribu riban tuu. mesti dapat banyak BE kan. hahaha.