Thursday, March 31, 2011

hot stuff ?

senarai hot stuff time sekolah dulu :


-atlet atlet.
hot sebab badan mesti taff je masing masing. selalu wakil sekolah. selalu nama naik time sukan sekolah. ramai berebut rebut nak kawan dengan dorang nie. 


-ketua pengawas
hot sebab dia ketua pengawas kan. selalunya ketua pengawas ni hensem hensem. kalau lalu depan kelas je, budak budak pempuan sibuk soksek soksek bergosip. lagi lagi kalau dia dah ada makwe, lagi la hot. budak budak pompuan sibuk nak kritik makwe dia tak cun la ape laa. 


-pengawas
sebab dorang selalu kena jaga gate la ape la kan. so, saham agak naik laa. yang paling tak boleh blaaa bile nak tahan orang laa. mesti nak bajet macho je. bajet macam ketua pengawas gitu.


-budak budak yang selalu dapat no satu.
yang ni kurang sikit laa. sebab dulu time sekolah ramai budak budak pempuan yang selalu dapat no satu. lelaki jarang laa.


-abang abang form 6.
dorang agak hot sebab ade yang dah matang laa. so, ramai jugak yang hensem.


-budak budak bola ngan rugby
kalau budak rugby ramai yang badan ketak ketak. so, agak market laa. budak bola pun hot jugak. nak nak kalau selalu menang. memang famous amous laa.




hot stuff dekat ipt


-abang abang mpp
-atlet jugak
-budak rugby
-jpp
-mc untuk kebanyakan majlis
-budak budak pusat islam
-budak dekan
-budak 4flat kurang sikit sebab masing masing macam nerd kan.
-presiden presiden untuk persatuan yang besar besar.




okayy la. ni la dulu senarai hot stuff. nie yang lelaki je tauu. perempuan coming soon.

contest : HEADER SIMPLE TAPI MENARIK





okayy, join contest ni. 
HEADER SIMPLE TAPI MENARIK

sila klik pada banner untuk maklumat lanjut. jom la join.

tarikh tutup 4 april
dah tak lame lagi. cepat cepat jom join.

okayy, nie header saya.



ni serba sedikit pasal header ni laa eh. header buat sendiri. tak cantik pun. tapi kalau tanya saya, saya rasa menarik kot. sebab saya suka pink kan. 


okayy la saya tag:





my oh my. exam dah dekat ke ?

waaaaa, tetibe je baru sedar. rupa rupanya exam dah nak dekat. walawehhh. cepatnye. biar betul ? macam baru semalam je daftar kos untuk sem nie. tiba tiba dah kena exam ? serius ke ni ? macam tak percaya je.


okayy, this is my lovely final exam timetable. i luv it sooooo, soooo, much. *sambil sentap.
my oh my. last paper phy kot. hari sabtu pulak tuu. saya memang suka jawab fizik pada hari sabtu.
*tangan ke bahu mata ke atas.
sangat tak best sebab gap antara subjek tak banyak. macam sem lepas semua dua hari kot. tuu yang habis exam lambat. 
sem ni exam kejap je. yeayyyy ! pastu dah boleh berjimba jimba sepuas hati.


okayy laa. babai semua. doakan saya dapat DL tau sem nie. sem lepas tak dapat, sem ni nak jugak ! tak kira, nak jugak. *sambil hentak hentak kaki.

Tuesday, March 29, 2011

contest : GAMBAR SAYA CANTIK




contest ni pulak.

dianjurkan oleh aku syafrina.

nak tahu lebih lanjut boleh la pegi klik dekat banner atas tu.



pic sebelum edit



pic lepas edit



saya tag :








contest : so sweet




okayy, join contest so sweet ni pulak.

contest ini sangat sweet okayy.

di anjurkan oleh mawarku wada

nak tau lebih, sila klik banner atas untuk ke contest tu ye.

jom join ramai ramai.

pada saya, encik honeydew saya sangat sweet.

sebab dia sangat sweet laaa.

dia suka buat surprise

sangat sweet okehh.

kalau orang lain mybe akan cakap dia biasa je.

tapi pada saya dia sangat sweet.

dia ada cara tersendiri.

dia tak bagi saya apa apa. tapi saya tahu dia sweet dan dia sayangkan saya.

ni pic encik honeydew aka my sweet person




okayy saya tag :



contest : senyumanmu sumber inspirasiku



contest nie di anjurkan oleh kak ain hermionie.

jom la join ramai ramai.

untuk maklumat lebih lanjut, klik dekat banner contest dekat atas tu ehh.

tak rugi pun join. lagi untung ada laaaa.

okayy, ni pic sumber inspirasi saya :


okayy, mereka nie adalah sumber inspirasi saya. bila time tension rase macam nak give up study, saya akan tengok gambar nie. memang kurang sikit la tension tuu. sebab mereka pencetus semangat, pemberi semangat yang tak pernah putus. yang paling penting MEREKA SENTIASA ADA bila saya perlukan mereka.

so, SENYUMAN MEREKA SUMBER INSPIRASI SAYA.

Friday, March 25, 2011

1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin


okayy, saya join contest ni. kepada korang, jom laa join. tak rugi pun. boleh la tambah tambah kenalan. erat eratkan silaturahim. kalau bukan kita yang nak eratkan, sape lagi kan. so, klik dekat banner atas untuk join.


okayy, ini adalah pose saya!



saya tag :






sebut elok elok tak boleh ke ?

assalamualaikum semua !

tak faham dengan bahasa sekarang. ejaan semua dah macam ape. yang dewasa pun nak jadi budak budak. tadi stalker laa fb budak budak sekolah. mak aiii, tak faham nak baca.

antara ayat ayat nye:

-itew asew itew sayang awak la.
 ape kejadahnye ayat macam ni. padahal dah sekolah kot. dah akil baligh kot. kalau kawin pun dah ade anak. perlu ke tulis macam tu. ishh, guna laa ejaan yang proper sikit. ni dah macam merosakkan bahasa sendiri tau.

-ta
-saia
-kamoo
-itew


banyak lagi la. terbelit belit nak membacanye. yela, dah selalu sangat sms kan. sampai tulis pun dah tak betul. macam mana la nak jawab paper bm nanti. jangan tersalah eja sudah la kan. buat malu tau.

Wednesday, March 23, 2011

Saya join bloglist Myravea




saya mahu join bloglist Myravea. 


jom la sama sama join bloglist beliau. 


klik dekat header beliau okayy.

photobucket buat blog lambat loading.

hai semua !
setelah dikaji semula. saya dah tau kenapa template saya yang lepas lembab nak mampos. sebab template yang lepas saya buat dengan photobucket. memang lembab laa. sape guna berukband yang sebulan 68, memang sempat sidai baju laa nak tunggu blog saya load. kadang kadang saya pun naik menyampah jugak nak bukak blog sendiri. 

dan, dengan itu saya telah menukar template baru. template kali ni, saya tak guna photobucket. bukan laa nak cakap laju sangat ke ape. tapi boleh laa, berbanding dengan guna photobucket tuu. 

okayy, kepada yang tak tahu macam mana nak link gambar tapi taknak guna photobucket, kat sini saya nak bagi sedikit tutorial. pada yang tak tahu je laa. 







*jangan lupa tekan edit HTML.


dah siap. semudah ABC. photobucket memang lambat okehh. nak nak kalau sesiapa yang design template sendiri. elakkan guna photobucket. sebab kesian laa kat sesiapa yang guna berukband n wifi free macam saya nie. memang menangis laa nak tunggu loading.

sekian, jumpa lagi !




Tuesday, March 22, 2011

result spm ohh result spm !

gud luck ehh semua warga lepasan spm yang nak amik result esok. chill sudah laa. berdoa la banyak banyak. result tu adelah tanda banyak mana usaha kita. hehehe.

tiba tiba teringat kenangan lampau time nak amik result. berdebar ? jangan cakap laa. sampai nak tido pun takut sebab takut dapat mimpi buruk. alaa, mimpi buruk ke, mimpi baik ke, result tetap keluar jugak. siap off phone lagi, tanak kakak ngan family semua call. memang takut laa. yelaa mane tak takut, belajar main main. nak result gempak memang tak dapat laa kan. kalau dulu, malam macam ni laa start berdoa banyak banyak. tuu laa, masa senang tak berdoa, dah dekat nak amik result baru nak berdoa. teruk jugak aku dulu kann.

anyway, result takde la gempak sangat. dan takde la teruk sangat. tapi cukup laa untuk melayakkan aku ke uitm dimana tempat aku berada sekarang. dan, semuanya ada hikmah. rezeki manusia ada je. cuma kita tak tahu bila, dan kat mana sahaja. yang penting haruslah berusaha!

dan, setelah apa result spm yang aku dapat. aku bertekad untuk taknak tewas lagi bila masuk u nie. sem satu aku tewas lagi. tapi, sem dua nie, aku tengah struggle betul betul. memang all out laa. tapi kalau dah Allah tetapkan belum rezeki nak dapat DL, belum laa maksudnya. 'kun fa yaa kun'.

okayy lah, nak sambung study chemist pulak. khamis nie ade test. btw, korang doakan saya tau ! doakan saya ada rezeki nak dapat DL sem nie dan semua sem.

pada adik adik dan semua calon spm 2010, gud luck tauu. ape ape pun tawakkal je. walau macam mana pun result, ingatlah rezeki itu ada dimana mana. cuma kena pandai cari je. dan, semua yang berlaku ada hikmah tersendiri.

;DD

alhamdulillah dah selesai.

yahoooo, dah siap pun tukar template blog. cantik tak ? cantik tak ? mesti buruk kan ? hehehe. masih mengekalkan warna pink okayy. tak bleh nak tukar kaler lain laa. tak berminat.

tapi yang aku konpius, nape la ade blog post sampai dua kali. over tauu. aku dah cuba nak buang, tapi tak boleh laa. nape ntah. pelik laa.

okayy, dah siap wani punya template dengan aku punya. kalau korang tengok, template kami nak dekat sama je. yelaaa, kate kembar. mesti la nak dekat sama kan.

meh la tengok dulu hasil kerja aku yang tak seberapa kat belog wani.

belog wanie


nak dekat sama kan ? hehehe. cuma kaler je yang lain.

okayy lah. nak mintak pendapat korang. kalau okayy hasil kerja aku ni, boleh laa tekan cool. kalau tak okayy, boleh la tekan sengal. terima kasih !

Saturday, March 19, 2011

under construction

belog ini under construction sebab nak tukar template. sebab template sebelum nie teramat sangat dan terlalu lambat loading. macam haremm je. korang pun mesti sakit hati dan malas dah nak masuk belog aku. sebab lembab nak mampos. so, dengan itu aku nak tukar template baru. tapi tengah design dulu. nak make sure tak lembab. so, nanti takde la korang menyampah nak masuk.hehehe


tata semua !




hati tak tenang.

susah betul kalau buat keje dalam keadaan hati tak tenang. memang semua idea lari. tutorial pun jadi salah. orang yang tak salah pun kena marah kan.

nak design blog wani pun tak lepas lepas dari siang tadi. tension punya pasal. semua terabur. padahal sebelum sebelum ni okayy je pun nak buat dlm sehari. tak tahu la nape. tadi upload kat photobucket pun tak lepas. macam tau tau je photobucket. dia pun sabotaj aku gamaknye.

buat tutorial yang senang pun boleh jadi salah. assignment jangan cakap laa. memang terabur laa. dengan lab report yang bersusun nak tunggu turn kena buat lagi. memang hidup berterabur la minggu nie. dengan blog yang tak ber'update bpe hari. nampak sangat macam aku ni tak bertanggungjawab. dah buat, tapi tak reti nak update.

tadi tak pasal pasal encik honeydew kena marah. dia tak buat salah ape ape pun. tak pasal pasal aku yang emosi. marah marah dia. kesian dia. awak, saya minta maaf. saya bukan niat nak marah awak. cuma saya penat sangat minggu nie.

dengan budak budak hosmet bermasalah. memang sekarang ni, nak cerita pun payah. yang penting, rambut dah mula gugur banyak, jerawat pun dah semakin naik. tension punya pasal !

Thursday, March 10, 2011

tiada siapa akan faham.

memang takde siapa yang akan faham.
tolong la,
aku dah tak tau nak cerita kat siapa lagi.
aku dah penat tahan perasaa, simpan rasa kecewa, rasa marah ni sorang2.
aku dah penat.
aku dah tak kuat lagi.
aku dah hilang kekuatan aku sendiri.

Saturday, March 5, 2011

heartbeat untuk tabung kahwin.

amboi amboi, belum habis diploma da fikir nak kahwin pulak kan. alaa, takpe perancangan masa depan.


anyway, baru je pasang heartbeat nie. dorang kata mudah nak dapat duit. kalau nak tunggu BE, alamat beranak pinak dulu la kot. dengan trafik aku yang macam semut jalan jalan cari coklat ni, memang harapan la kot nak dapat BE.


takpe laa, takde la mengharap sangat nak duit. sebab blogging sekadar nak suka suka. nak cerita pasal hidup. nak cerita pasal ape yang aku jumpa. tapi kalau dapat duit, syukur lahh. boleh buat belanja kahwin nanti kan. diploma pun dah nak habis tahun depan. umur pun dah 19. so, dah boleh laa nak merancang dan mengumpul sikit sikit.


btw, jom laa join heartbeat nie. selain boleh tambah tambah duit belanja kahwin, boleh la jugak nak cari cari barang untuk nak bagi hadiah kat orang kahwin ke, ape ke. cara nak join ? kejap ehh.


langkah pertama :




boleh la kelik kelik kat banner untuk daftar.


langkah kedua : korang akan jumpa laman web heartbeat. 


langkah ketiga:
daftar lah dengan create account.


dan isi segala maklumat yang diperlukan. 


Setelah berjaya register itu,korang akan jumpa menu baru iaitu MY HB!Affiliate .Jadi klik pada menu itu.


dan korang akan jumpa menu lain yang akan menerangkan pasal heartbeat nie. alaa, semudah satu dua tiga je pun. meh laa join.





bertudung tidak semestinya menutup aurat.

aku ni bukan la baik sangat. tapi sedang memperbaiki diri. kawan kawan sekalian, marilah same same kita memperbaiki diri kita.

mula mula, tengok pada pakaian kita. dah habis menutupa aurat ke tidak ? baju ketat ke tidak ? jeans ketat ke ? baju dah tutup punggung belum ? tudung dah tutup dada ke belum ? jika belum, marilah kita sama sama buat transformasi memperbaiki diri.

kalau secara kasar, kita memang bertudung. tapi secara mendalam, betul ke dengan pakai tudung je maksudnye kita dah tutup aurat ? belum lagi. banyak lagi aspek2 yang kita kena tengok. alaa, kalau nak diikutkan bukan lah berat sangat pun nak tutup aurat nie. tak payah laa sentiasa pakai jubah atau baju kurung. kalau nak bergaya pun boleh. asalkan ikut ciri ciri islam. kalau bukan kita yang nak tutup aurat kita, sape lagi nak tolong tutup kan ??

marilah sama sama kita belajar dari kesilapan. meh klik SINI kalau nak tahu kesilapan yang macam mana kita lakukan. meh laa belajar sama sama macam mana nak menutup aurat yang sebenar benarnya.

KALAU BUKAN KITA YANG NAK TUTUP AURAT, SIAPA LAGI NAK TOLONG TUTUPKAN ?