Tuesday, March 22, 2011

result spm ohh result spm !

gud luck ehh semua warga lepasan spm yang nak amik result esok. chill sudah laa. berdoa la banyak banyak. result tu adelah tanda banyak mana usaha kita. hehehe.

tiba tiba teringat kenangan lampau time nak amik result. berdebar ? jangan cakap laa. sampai nak tido pun takut sebab takut dapat mimpi buruk. alaa, mimpi buruk ke, mimpi baik ke, result tetap keluar jugak. siap off phone lagi, tanak kakak ngan family semua call. memang takut laa. yelaa mane tak takut, belajar main main. nak result gempak memang tak dapat laa kan. kalau dulu, malam macam ni laa start berdoa banyak banyak. tuu laa, masa senang tak berdoa, dah dekat nak amik result baru nak berdoa. teruk jugak aku dulu kann.

anyway, result takde la gempak sangat. dan takde la teruk sangat. tapi cukup laa untuk melayakkan aku ke uitm dimana tempat aku berada sekarang. dan, semuanya ada hikmah. rezeki manusia ada je. cuma kita tak tahu bila, dan kat mana sahaja. yang penting haruslah berusaha!

dan, setelah apa result spm yang aku dapat. aku bertekad untuk taknak tewas lagi bila masuk u nie. sem satu aku tewas lagi. tapi, sem dua nie, aku tengah struggle betul betul. memang all out laa. tapi kalau dah Allah tetapkan belum rezeki nak dapat DL, belum laa maksudnya. 'kun fa yaa kun'.

okayy lah, nak sambung study chemist pulak. khamis nie ade test. btw, korang doakan saya tau ! doakan saya ada rezeki nak dapat DL sem nie dan semua sem.

pada adik adik dan semua calon spm 2010, gud luck tauu. ape ape pun tawakkal je. walau macam mana pun result, ingatlah rezeki itu ada dimana mana. cuma kena pandai cari je. dan, semua yang berlaku ada hikmah tersendiri.

;DD

2 comments:

bieha-chan :) said...

haha akak pon teringat -.-

~yayaLOVA~ said...

hihihi.
nostagia tuu.