Sunday, September 2, 2012

after 1 month with HERBALIFE

Assalamualaikum.

sihat semua? HAVE YOU HAD YOUR SHAKE TODAY??? aku dah shake dengan tropical fruit yang sungguh yummyyyyy. tak boleh nak cakap rasa sedap dia. setiap kali aku telan je, macam speechless tak reti nak terangkan sebab sesuatu yang sihat dan sedap telah masuk dalam badan aku. kalau nak tahu rasa macam mana, sila lah cuba. sumpah tak menyesal.



okayy, apa yang aku dapat setelah menggunakan herbalife ni?

sekarang ni, boleh kata everyday aku akan happy toileting untuk proses nyahtinja. kalau dulu jangan harap hari hari la. 3 hari sekali baru nak jumpa tu pun dalam keadaan tak happy, sebab kena paksa. tu yang rasanya usus tersumbat. makan macam macam, keluar nye sikit. huuuu, agak agak la, makanan tu semua jadi apa? mestilah jadi lemak. bersenam pun malas. sekarang ni berat pun dah turun 5kg lebih. nampak juga la perubahan macam reshape kat badan. bukan aku yang cakap, tapi orang orang sekeliling yang cakap aku macam semakin kurus. alaaa bukan kurus sangat, tapi adalah perubahan semakin susut. kalau tak, raya tahun lepas mesti dorang asyik tanya kenapa badan aku makin naik.

lepas jumpa herbalife, aku lebih kenal sayur.hahahaha. takde la aku tak kenal langsung sayur tu semua. maksud aku, lepas consume herbalife, aku dah boleh makan sayur macam macam. kalau tak, memang liat nak telan sayur la. sebab rasa sayur tu macam racun. padan lah usus tersumbat, nak nyahtinja pun payah kannn. sekarang ni aku dah boleh makan sayur macam tu je. tanpa nasi pun boleh. kalau dulu, lauk aku setiap hari mesti nasi, kuah kari dan ayam goreng. ohhhhh kesiannya pada badan aku. dah la bagi kuah yang berlemak, ayam goreng pulak tuu. macam nak membina clog pada artery sendiri je gamaknye.

okayy yang ni khas untuk kaum wanita, gadis, hawa dan seangkatan dengannya. pondan tak diterima ye.hohoho. boleh dikatakan setiap bulan bila period mesti aku akan mengalami senggugut yang sakit gila rasa nak menangis. muka aku akan pucat, memang sakit gila tak boleh nak terangkan. sesiapa yang senggugut je tau rasa dia macam mana kan. memang tak boleh nak buat keja seharian, kalau boleh memang kena tido sepanjang hari. kalau aku nak hilangkan senggugut tu kena tido sepanjang hari. so, hari tu aku period first day. then rasa sakit gilaaaaaaa. masa tu dah la nak balik kg cuti, spoil mood betul. sebelum balik tu aku minum la shake perisa coklat. dengan tujuan untuk mengalas perut yang sakit. masa dalam kereta tu dah rasa sakit senggugut sangat2, then tido kejap. bangun je dari tido rasa tu dah hilang. aku pun pelik. tapi Alhamdulillah la dah tak sakit. bila keluar dari kereta je, aku rasa macam benda tu turun dengan banyak nya. then baru lah aku tau, yang turun dengan banyak tu semua dalam keadaan ketulan. sumpah banyak gila. nak cerita lebih lebih nanti korang geli pulak kann. then lepas tu dah tak sakit senggugut dah. rupanya darah yang tersangkut buat kita sakit tu dah turun dengan banyak. so, rasa macam herbalife ni adalah pain killer yang aku makan setiap bulan bila sakit. and now aku rasa dah tak perlu pain killer tu semua. kalau sakit je, aku rasa mesti telan herbalife shake. so, korang yang rasa macam tak tahan sangat bila senggugut, why dont u oll cuba herbalife instead of telan pain killer tu.

okayy nak ingatkan kat sini. sebenarnya setiap apa masalah atau sakit kita, semua ada penyelesaian. then ingat, yang buat kita sembuh dari penyakit dan turun berat badan tu, semua dengan izin Allah. kita cuba herbalife sebab its on of the way to find solution. kalau kita sakit je, berdoa banyak banyak tapi tak cari jalan macam mane nak ubati penyakit tu pun tak boleh jugak. so, first mesti cari solution, then barulah bertawakkal dan berdoa. HERBALIFE NOT A MEDICINE. BUT ITS A HEALTHY FOOD. secara logiknya bila kita bagi badan kita makanan yang sihat, mestilah badan kita jadi sihat kan. bila sel sel dalam badan yang sebelum ni buruk, kita bagi dengan makanan yang sihat dan baik, automatically, sel yang buruk tu akan di repair dengan sesuatu yang baik. so, that is why HERBALIFE ADALAH NUTRISI SELULAR. makanan sel kita. SO, nak sihat ke nak stay je sakit macam tu tanpa cari sebarang solution????

so, kalau rasa nak turun berat badan, naik berat badan, rasa lebih energetic, rasa sihat, boleh la cuba herbalife. AKU JAMIN KORANG tak akan rugi kalau korang dah tau kebaikan nya lebih banyak dari keburukan. kalau nak tanya ke ape boleh la sms atau whatsapp aku kat 0127329260 ye.

p/s: aku dah bagi mak aku minum shake perisa strawberry. then feedback yang aku dapat dari mak, dia kata dah kurang pening2. then, yang paling best mak cakap kalau tak minum shake ni setiap hari rasa macam ketagih pulak. waaa, ketagih benda baik takpe kannn. semoga mak semakin sihat. Aminnnn.

Target aku before end of this month, mesti 60kg++.