Friday, May 27, 2011

yeayyy dapat duit!

dapat limaploh hengget dari says.my. waaa, seronok seronok. nak nak purse semakin menipis nie. memang bagus sangat laa rezeki masuk kann. walaupun limaploh hengget je, tapi tetap berbaloi kann. seronok. meh la ramai ramai join says.my. takde rugi pun. untung ade laaa.


nampak tak ? sebelum nie ade seratus lebih. lepas cash out tinggal enamploh hengget je. nak kumpul banyak banyak. nanti boleh cash out banyak kann. 

meh la join. nak join dekat SINI

p/s: nuffnang bila pulak nak bagi rezeki nie?

Thursday, May 26, 2011

chemistry vs physics



okayy kawan kawan. nampak tak ? yang diatas adalah result aku tuu. tengok yang di highlight kan je. nampak tak chemistry tuu? seronok sangat. macam tak penah dapat je budak nie kann.hehe. tak de laa. nak tunjuk yang aku suka gila dengan chemistry. tuu la buktinya. tak pernah aku suka chemistry. tapi analytical chemistry memang seronok dan terbaik okayy. lecturer dia lagi terbaik. sayang gila dekat miss suriati. bukan nak cakap lecturer sem 1 tak best. best jugak. cuma maybe aku lebih minat dekat analytical chemistry. bukan chemistry yang kena kira kira tuu. aku kalau mengira, memang agak tertinggal la kat belakang. tapi nasib baik calculus pun A jugak ye. 

okayy, sekarang tengok highlight kedua. physics!!! yeahhhh physics lulus kan? walaupun B-, aku sangat sangat teramat bersyukur. thanks sangat dekat madam sebab sudi bagi lulus.hehe. sebab kan aku memang tak boleh ngan dengan physics. kenape ehh? macam mana orang orang yang jadi engineer dan arkitek ke ape ape yang berkenaan boleh go on dengan physics? macam mana lah otak dorang tuu kann. haishhhh.


ok lahh cukup ehh entry pagi pagi. adiosss

Wednesday, May 25, 2011

waaaa, kena puasa sehari!

yeayyyy, kan dah cakap what u give, you will get back. syukur. takde yang repeat. yang paling bersyukur, sebab phy lulus laaa. walaupun sem nie tak dl lagi. tak pe laaa. sem depan masih ade. nampaknye kena la puasa sehari sebab phy lulus. alhamdulillah. syukur. terima kasih Ya Allah. paling mengejutkan la sebab lulus kann. sebab mase exam hari tuu siap tak tau lagi aku jawab ape. siap pusing pusing kertas, tetap tak boleh jawab. syukur laa.hehe. tapi terkejut jugak dengan ape yang aku give, tiba tiba ape yang aku get macam banyak je. tapi syukur sangat sangat. tak pe, DL kite tunggu sem depan ke. yang penting, sem nie pointer naik okayy.

p/s: bersyukur lah dengan apa yang ada dengan kita.

Tuesday, May 24, 2011

What u give, u will get back.

Okehh, memandangkan result final exam da nak kuar. Aku rasa berdebar debar rasa macam nak tercabut jantung nie. Yelaaa, final exam dah laa disaster. Sampaikan tak tau ape sebenarnye yang aku jawab hari tu. Tak tau laa. Carry mark macam dah okay tapi final exam tuu macam hancus, macam terabur je. maybe sebab aku kurang study kot. Serius, sem kali nie aku macam dah all out. Tapi rupanya kurang laa. Yelaa, sempat lagi aku layan movie, siap layan novel lagi. so, aku macam dah give up nak DL. Tak tahu kenapa. Macam dah tak semangat nak kejar DL. Sem nie aku target lulus untuk semua subjek. Dah tak mengharap sangat pada DL. Asalkan lulus semua subjek aku dah bersyukur sangat sangat. Aku siap nazar, kalau aku lulus laa paper fizik, aku puasa sehari. Yelaa, banyak banyak subjek, subjek fizik macam tak boleh nak ngam dengan aku. Asyik nak lari je. tak boleh nak berkawan langsung. Asyik nak gaduh je dengan fizik nie. Memang aku tak boleh laa nak jadi arkitek ke, engineer ke. Memang tak mungkin laa. Aku pun tak tau jiwa aku kat mana sebenarnye. Pada aku, sem nie, subjek yang paling best bagi aku, subjek kimia. Tak tahu kenapa. Tapi memang semangat gila nak belajar kimia. Maybe sebab lecturer dia best kot. Miss suriati. Memang tegas. Tapi yang tegas tuu la yang best. Dalam tegas tuu la boleh buat aku lebih semangat nak belajar. Ingat lagi pesan dia untuk test. Semua kena hafal. So, aku hafal la semua bulat bulat. Tu yang boleh jawab tuu. Tapi memang terbaik la miss suriati. Tegas macam dia laa boleh buat aku lebih berdisiplin dan lebih semangat nak belajar. Untuk subjek lain no komen. Semua okay je kot. Cuma fizik laa kureng sikit. Bukan sebab lecturer. Tapi sebab diri aku sendiri memang dah mind set yang aku ak boleh ngan dengan dia. Dah macam musuh ketat pun ade nie. Tapi aku harap sangat lulus semua subjek. ‘what u give, u will get back’. Ape yang aku akan dapat untuk result nanti adelah ape yang aku bagi untuk final exam hari tuu. Ohhh sangat sangat sangat terlalu amat takut okay.

p/s: korang, doakan lah aku lulus semua subjek. Aku tak nak repeat. Susah lah hidup kalau repeat. Ya Allah, mintak dijauhkan lah repeat subjek dari hambaMu ini. Aminnnnn.

Friday, May 20, 2011

terima apa yang datang pada kita


Kadang kadang kita tidak akan dapat apa yang kita mahu, tapi selalunya kita akan dapat apa yang kita perlu. So, hargailah apa yang datang pada kita. Usah selalu berharap pada sesuatu yang bukan milik kita.
Sebenarnya cerita nie macam dalam hidup aku jugak. Tapi bukan lah aku nak minta kereta. Nie contoh je. tak pernah pun aku minta kereta kat mak aku. Mintak pun, tak dannye mak aku nak bagi. Mak aku pesan, kalau nak keta kena berusaha sendiri. Barulah nanti kita akan rasa lebih menghargai apa yang kita ada. Sebab kita tau macam mana susah nak dapat kan something tuu. Tu lah pesan mak aku. Dalam hidup aku nie. Aku jarang dapat apa yang aku nak. Macam kemahuan laa. Tapi selalunya aku akan dapat apa yang aku perlu je. kadang kadang kemahuan tuu melebihi keperluan. Tu yang tak dapat. Kadang kadang aku jugak tak menghargai apa yang datang dekat aku. Tapi aku akan lebih berharap pada sesuatu yang bukan aku punya. Betapa teruknya aku. Tapi entahlaa, manusia memang tak pernah puas. Mesti sentiasa cari yang lebih sempurna, lebih bagus. Padahal diri sendiri memang tak sempurna dan kurang bagus. 

awak....




berjimba jimba dengan budak budak gonjeng! part 2

Ni sambungan untuk edisi yang lepas. Memang setiap kali cuti sem je, aktiviti wajib ktorang mesti jalan sama sama, lepak sama sama. Seronok bila dapat spend time sama sama. Maklum laa, aku kan anak bongsu. Kakak semua dah kawin. Dah takde sapa nak layan. So, aku hang out la dengan kawan kawan. Boring jugak jadi anak bongsu ni sebenarnye. Duduk sorang sorang. Takde sape nak buat gaduh. So, dengan kawan kawan jelaa tempat penghilang boring. Sekarang ni ktorang suka lepak sama sama. Kadang kadang siap tido sama sama. Terfikir jugak, agak agak umur 25 nanti ktorang tido sama sama lagi ke tak ? pada aku, mereka nie sangat memahami. Gila tak fahammm, kenal dari umur 5 tahun kot. Sekarang masing masing dah umur 19. Kira jela dah berapa tahun ktorang kenal kan. Susah sama susah, senang sama senang. Kadang kadang, terfikir jugak. Dapat ke boyfie atau suami aku nanti faham aku macam mana dorang faham aku ? betul kata orang, kawan nie la orang yang paling faham kita. Kadang kadang family aku pun tak faham aku. Wanie dengan anim jugak faham aku. Walaupun aku dah dapat kawan baik dekat pilah, budak dua orang nie jugak yang lebih memahami. Bukan nak cakap yang dekat pilah tu tak memahami, dorang memahami, tapi yang dua orang tuuu lebih lagi. betul la, even family tu yang paling penting dalam hidup, tapi kawan tetap memahami. Even dah ada boyfie ke, tapi kawan jugak tetap sama sama. Yelaaa, aku dah berapa kali break off dengan ex aku kann, tapi budak dua orang tuu tetap dengan aku lagi. so, kepada korang, hargailah kawan kawan korang. Sebab kawan tuu best!!!


kek burfday ktorang. aku 23.2, anim 2.4, wanie 19.5











Thursday, May 19, 2011

berjimba jimba dengan budak budak gonjeng! part 1

antara aktiviti wajib bila cuti semester, kitorang mesti pegi jogging bertiga. act, bukan jogging sangat pun. berpiknik je. orang lain jogging, tapi ktorang berpiknik. siap bawak bekal lagi. seronok. yang paling wajib mesti bersnap snap laa. memang seronok laa. cara macam nie la ktorang buat nak hilangkan stresss.. dah penat belajar 4bulan kan. time cuti semester laa nak kena rehat rehat kan badan. naik naik kan berat badan, spend time dengan orang orang tersayang. 

sebenarnya, bila kita berpiknik macam nie, boleh lebih eratkan silaturahim. bekerjasama nak sedia kan barang barang. seronok tau. cara macam nie jugak kita boleh kenal kawan kita macam mana. cara macam nie jugak boleh jadikan sesuatu yang manis untuk diingati dalam hidup. cara macam nie jugak boleh saling menghargai. so, kalau nak cari cara macam mana nak saling menghargai, silalah berpiknik bersama sama.


si keding@panjang@tiang


si wanie yang tembam


si gemok 


tiga dara


budak budak gonjeng


budak takde keje


budak kaki snap


ok lahhhh bai. nanti sambung part 2 pulak ye.

Tuesday, May 17, 2011

MAGNOLIA sherbet memang best sangatttt!!!!



korang penah makan tak ? sedap tauuu aiskrim magnolia nie. sedap gilaaaaaaak. percaya tak kalau makan aiskrim nie, boleh jadi tenang tauuu. tak tau lah pulak korang macam mana. tapi kalau aku makan, rasa tenang sangat. maybe sebab bila kita makan sesuatu yang sedap, hormon kegembiraan tu akan merembes kot. tuu yang jadi rasa bahagia je. rasa tenang je. tapi kecik je aiskrimnye. ciput je punnnn harge dah 2.50. tapi berbaloi laa sebab dia sedap. nanti try tauuu. tak rugi. ada perisa, honeydew, manggis, lychee, orange.
sedap, sedap, sedaaaapppp sangaaatttt! thumbs up!



p/s: tapi tak boleh makan selalu. nanti kena kencing manis pulak.

sherbet : refreshingly fruity. yummmmmyyyyy.

image taken from google.

follower ribu riban seronok ke ?

waaaaa, kadang kadang jeles tengok orang banyak follower. nak nak yang cantik. mesti beribu riban follower. nape ek ? sebab entry best ke ?  ke sebab orang cantik memang deserve ramai follower ? sebenarnye follower tuu penting ke ? bukan yang paling penting adelah jumlah traffic kita setiap hari ? konpius konpius. tapi kannn, memang kebanyakan orang cantik memang ramai follower kannn. aku nie, da la tak cantik, miskin hina pulak tuu. hehehehe. cube bagi tau camne nak buat follower beribu riban selain dari sebab diri kita cantik.

ok lahhhh baiiii semuaa.








p/s: says.my saya dah boleh cash out. nuffnang bila lagi nak bagi nie ????

Monday, May 16, 2011

thanks nuffnang sebab sudi naikkan earnings.

muahahaha. setelah berabad aku tengok earning aku kat nuffnang tak naik naik, hari nie aku check balik ade lah naik lagi limapohsen. muahahaha. baru jadi singgit. amik tahun lagi la kot nak naik. anyway thanks nuffnang sebab sudi naikkan earning. naik kan la lagi banyak banyak. kesian kat aku nie dah la miskin, hina pulak tuu.hehehe.


nampak tak ? nampak tak dah naik singgit tu ? syukur laa ade jugak naik nye. kalu tak limapohsen jee. okayy, pasni aku berusaha lagi ye.


p/s: nuffnang, i lap uuu. bagi la duit lagi banyak banyak. nak kawin nieeeee. ;DD

Thursday, May 5, 2011

uss memang awesomeeee! thumbs up !





waaaa, memang seronok okehhh. universal studio singapore memang seronok. kan aku penah cakap nak pergi oversea kann ? singapore laa. takde la oversea sangat. tapi oversea gak laa. kepada korang yang nak have fun n tak tau nak pegi mana, tapi nak yang murah, pegi laa uss. lebih kurang macam genting laa. tapi yang ni up sikit sebab anak dia punya. tapi kat sana kalau nak pegi buang air, kena la pandai pandai cari toilet yang ada paip. sebab tak banyak yang ada. lagi satu, surau pun memang tak ada. tapi ada satu tempat tu dijadikan surau. so, kena cari laa. tapi memang best laa. besar kot. memang kena siap sedia kaki anda akan jadi lenguh laa. rasa macam nak tercabut kaki pun ade. then, tak payah nak pakai wedges ke, heels ke, flat ke. memang tak sesuai. plus, melecet adelahh. paling sesuai pakai sneakers or selipar je. lagi selesa. baju pun yang simple je. tak payah berlapis lapis. memang panas gilosss kat sana. bawak laa sunblock ke. nanti tak pasal pasal sunburn cam aku. tapi yang penting, memang awesomeeee. pegi la bercuti. tak rugi punnn.

okayy laahhh meh laa gambar yang bercerita ehh.

kanak kanak riang
yang ni memang wajib try. nak tengok berani ke ta



ni laa madam yang bawak ktorang. sporting abisss.

salah satu restaurant yang halal




show shrek 4D. best gilaaaaaa. thumbs up!


kungfu panda. comel kannn ?


dekat candylicious. memang heaven of sweet and chocolate laa.





\


skittles.




okayy lahh. babai.