Thursday, November 10, 2011

siapa kata break off tu tak sakit?


Assalamualaikum semua.

entry ni macam sedih, macam tak. tapi sedih kot. okayy, i'm officially single. no more serious relationship, no more honeydew or whatsoever. sedih? memang lah sedih. sakit? dah tentu la. break off kot! lepas dah spend time sama, sayang menyayang, then putus macam tu je? siapa kata tak sakit? sakit wohh. tapi nak buat macam mana, dah takde jodoh. siapa kita nak menidakkan ketentuan kan. kalau dah memang dia jodoh kita, nanti dia datang lah balik kan. memang lah break off tu sakit. tapi takde la sampai nak bunuh diri bagai. putus kasih die sorang. kasih Allah, mak ayah, family masih ada.

macam mana boleh putus. sebenarnya dah lama pun hubungan ni ada masalah. ada je yang tak kena. asyik nak gaduh je. dah lama die mintak break. tapi aku degil. aku tak nak lepaskan dia, sebab aku sayang dia. okayy, belum putus lagi. then sejak tu dia layan aku nak tak nak je, aku rasa tak dihargai. then okayy lah. aku pun rasa macam bodoh sebab mengharap pada orang yang tak nak kat aku. so sekarang, nak mula kan hidup baru. nak move on. nak stop semua ni. penat dah tahan sakit. sakit masa ada hubungan lagi sakit daripada sakit sebab break off. so, now i'm single. tapi tak berhasrat nak cari baru. nak stay single. tunggu degree nanti kan. mane tau ade abang engineer ke, arkitek ke terus masuk meminang kan. lagi senang. tak payah bercinta sakan. penat dah bercinta macam budak2. nak kahwin je terus nanti. senang kannn. elak dosa.hihihi. sekarang enjoy je dengan kawan kawan. mereka lebih memahami.

5 comments:

Miss Eiza said...

mmg pedih :")

gadizgula said...

hidup mesti diteruskan. gagal sekali x bererti gagal selamanya. kak mell lg byk kali pengalaman mcm ni.
ini semua pengalaman hidup.
skrg ni hanya berserah pada Allah. Allah is a good planner kan..

awk pon muda lagi..so chill lah!

~yayaLOVA~ said...

thanks semua!

Pen MErah said...

yup.jgn kata break off klau hilang org yg kita care pun sakit.. nk kuatkan semangat bkn benda mudah. :D

~yayaLOVA~ said...

tu laa. tapi kena cuba jugak lah. kite kena kuat kann.