Thursday, November 10, 2011

rainbow velvet cake




okayy, masih ingat kek ni? tak ingat sudah. memang agak buruk rupa lah kek ni kan. sebab percubaan pertama pun. tapi rasa dia boleh lah. sedap sehh. macam tak percaya je, syafiqa hidayah dah pandai buat kek velvet. rainbow pulak tuu. ni persediaan nak kahwin nanti. mane lah tau, hubby nak suh buat dessert untuk minum petang ke hape ke. boleh la bagi dia rasa kann. eh, melalut pulak sampai bab kahwin. lama lagi okayy. calon pun takde. siap lari lagi mereka. takpe lah kann. takde la susah mane pun nak buat kek ni. cuma masa bakar tu oven aku senget macam tuan dia. so, kek ni nampak jadi senget lah. nampak tak yang purple tu senget? tapi tak pelah kann. beginner pun. nanti dah expert dah tak senget senget lagi kot. act, resepi ni cari time tengah keje. bosan gila hari tu takde keje na buat, so pergi la google kann. macam biasa lah. bila lapar memang syok gila google resepi lah, tengok gambar makanan lah. so, ape lagi, balik keje terus pegi cari bahan. malam tu jugak bantai buat. tak tahan punya pasal. sebab sebelum ni memang teringin gila nak makan kek velvet. akhirnya tercapai. 'ohhh, macam ni rupanya rasa kek velvet. tapi bukan red velvet lah. tapi sedap gak ah. hingga menjilat sudu. ngeeeee. okayy, banyak pulak bebel. meh la aku bagi resepi. nanti kalau dah buat, bagi aku rasa ehh. hehehe.

resepi aku ceduk dari Yatie's cooking 

rajin rajin lah pergi cekidaut ehh. banyak lagi resepi yang menarik. kepada yang dah nak kawin tu, meh la jom belajar masak. ikat perut suami melalui air tangan. tapi bukan air basuh tangan tau!

4 comments:

amal said...

weee , sedappppp !
serious tak buruk punn , nice ! pandai buad. kta pun td buad kek batik ;)

~yayaLOVA~ said...

hehe. kek batik! bestnye. dah la sedap. senang nak buat kan.

amal said...

Aahhh , senang dan sedapppp ;)

http://applehijaulife.blogspot.com/2011/11/ice-cream-gorengg.html
ni resepi ice cream gorengg , try jum !

~yayaLOVA~ said...

thanks!