Monday, August 22, 2011

kenapa lelaki lebih pentingkan kawan daripada gf dia.

 assalamualaikum semua.

lama dah tak tulis entry kan. okayy, tak payah introduction kot. terus direct je. selalu aku tertanya tanya kenapa lelaki lebih pentingkan kawan daripada gf dia. sebab aku memang tengah melalui perkara macam nie. aku tau, kaawan adalah manusia yang akan ada dengan kita even kalau bf/gf kita takda. aku tau. sebab aku pun pentingkan kawan aku. tetapi, takde la sampai sanggup kecilkan hati gf dia. memang lelaki lebih banyak masa dengan kawan dia berbanding dengan gf dia. tapi tak boleh ke dia spend time dengan gf dia kejap je. bukan nak 24 jam pun. tak sampai 10 jam pun. bukan nak selalu jumpa pun. cukuplah kalau sekadar text or call gf dia. tanya khabar ke. ni tak, tak tahu pun gf dia sakit ke, ape ke. tak ambil tahu pun. dulu mula mula masa nak usha, bukan main lagi kalau boleh nak 24jam text kan. sampai rasa membosankan sungguh. tapi sekaranh, nak tunggu 1 msg pun susah sangat. macam sibuk gila mengalahkan perdana menteri. tapi, bila kita tak layan, nanti cakap kita tak layan laa, mula la nak cari perempuan lain. tapi bila kita nak text or call dia rimas pulak. haissshhh, tak faham betul la. aku akui, kawan tu lagi penting. tapi kalau aku, even aku spend time dengan kawan, aku akan tetap cuba cari masa untuk spend time dengan bf. tapi kalau bf, memang susah nak cari masa spend time dengan aku. tak tahu lah pulak kalau aku je yang rasa atau ada antara korang pun rasa jugak. sebenarnya, bukanlah aku nak 24jam dia spend time dengan aku. cukuplah kalau text aku untuk menandakan yang dia masih ingat aku lagi. tapi entahlah.

homo sapiens yang ber'gen' XY ni complicated untuk difahami

kenapa ye lelaki macam ni? kadang kadang terasa hati jugak. tapi kita kena fikir positif kan. so, sekarang ni aku sedang positifkan cas cas negatif yang ada dalam otak aku. apa apa pun, aku percaya pada takdir. kalau memang dia jodohku, insyAllah walau macam mana pun dia tak layan aku, kami tetap akan bersama. sooner or later. kalau dah termaktub dekat luh mahfuz yang syafiqa hidayah adalah tulang rusuk salehuddin, insyAllah sooner or later we will together. insyAllah.

lelaki yang baik adalah lelaki yang menghargai wanita seperti ibunya, kakaknya, adiknya atau pun isterinya. 

lelaki yang baik adalah lelaki yang sanggup melukakan hati kekasihnya demi untuk menjaga hati ibunya. sanggup mengenepikan perasaan kekasihnya demi untuk membahagiakan ibunya. itulah lelaki yang baik. 

7 comments:

Love hurt aeNnn said...

suke entry nie.. ain penah jugak dapat lelaki yang lebih penting kan kawan.. tak suka sgt laki macam nie.. :(

Anonymous said...

Now that u know, deal with it. Lelaki memang penting kan kawan dari gf and there is nothing wrong with it. kalu u syg kan ur bf, learn how to deal with the situation. If u continue to expect him to leave his friends for ur petty needs, be prepare untuk ditinggalkan sebab if given a choice, he will choose his friend. UNLESS, if he loves u so much macam da takde benda lain kat dunia ni... which happens only in FAIRYTALE!

~yayaLOVA~ said...

thanks. btw, i bukan nak suruh dia tinggalkan kwn2 dia untuk i. but i cuma perlukan sikit je masa dia. tak terniat pun nak suruh dia tinggalkan kawan2 dia.

sue perbs.. said...

tak ade bf so tk tau sngt.. hehe.. ape2 pon, pndai2 la control dua2

Pinky Pixie said...

lelaki mmg cemtu. mase memula je kemain nk loving2 bagai. lame2 dia bosan. walaupun mase mula2 bercinta nk text n cl 24jam, lpas bbrapa thun, hadapi la knyataan dyorg takkan mcm tu lagi..

*insan kecewa*. muahaha. >>>>>>

Anonymous said...

same la mcm sy..klau tgh call die pas2 kwn2 die dtg,sggup die letak phone kte...kecik ati..b'puluh2 kali mara pn die ckp sory n try untk spend time dgn sy tp still jugak same..die akn bt lg..urmmm...

YEN LOVIE. said...

entri nie memang tsgt la btol. same je mcm ape yg jd kat sy. msg sllu ckp rimas, bila xmsg dia pun diam je.