Friday, January 7, 2011

jendul, jendol, dahi luas.

'Dahinya agak luas dan seolah-olah ‘benjol’ ke hadapan sedikit. Tapi jangan ingat,orang yang berdahi jendol ini tak cantik tau!'
camne nak menyebut ? jendul ke jendol ke ? tak kisah la, yang penting maksudnye same je. dahi luas plus plus. aku berbangga mempunyai dahi jendol ni. sebab ape ? ntah laa. tapi da macam trademark family aku laa. orang lain pon ade, tapi bila mewarisi warisan keluarga ni rasa lebih bangga laa. ayah aku, kakak kakak, abang, anak anak sedara, masing masing ambil sikit warisan ni. hahaha. 


orang kata dahi jendol ni bijak. betul kot sebab abang aku, kakak kakak aku, anak anak sedara aku bijak bijak belaka. aku ? aku pun bijak, tapi vitamin malas tu terlebih sikit. tu yang belum nampak hasil ke'jendol'an ni. orang dahi jendol ni, ilmu senang masuk sebab keluasan dahi tu.hahaha, betul ke ? entahh. 


aku penah terbaca, orang berdahi jendol ni mempunyai kecerdasan tinggi. mereka juga rajin dan cekal utuk mendapatkan sesuatu yang mereka inginkan. dalam family aku, abang aku la yang paling ketara sekali. tapi aku tak pasti la ni mitos ke ape. tapi kalau betul kan, seronok nyaaa.


ekceli, kami jendol tapi pandai cover laa. sekarang kan banyak fesyen leh tutup kejendol jendol tuu.hehe. 


bukti bukti ke'jendol'an kami.


mereka ni bijak bijak belaka. mewarisi mak masing masing

yang ni pon bijak jugak. tapi malas sikit la. tu yang bijak nye tak muncul muncul

yang ni pon bijak jugak. anak dia pon mewarisi gak. 

yang ni ketuanya

kak ila pon bijak jugak

yang ni pon bijak jugak. mewarisi mak dia.

yang ni bijak. kalau tak, tak kan sampai jepon kan ?

sekian lahh laporan ke'jendol'an itu kecomelan dan kebijakan. jangan buat plastic surgery semata mata nak jadi jendol pulak ehh.




5 comments:

Laili said...

rasanya ada beza juga jendul & dahi luas. apa2pun teori yg diberikan ramai yg setuju. siapa yg ada dahi mcm tu memang pandai :)

salam perkenalan

~yayaLOVA~ said...

luas lain. jendol tu luas plus ade benjol sikit kedepan.

salam perkenalan.

Aliesya♥Amani said...

hahaha..dahi jendol itu seksi what??hekhek

~yayaLOVA~ said...

yaa, betul laa.seksi pun ye jugak.
so, i'm seksi.haha

Anonymous said...

NK LWN X JENDUL SY..?XNMPK GY JENDUL SY...