Tuesday, February 1, 2011

selamat datang february~

syukur, masih bernafas lagi pada bulan feb untuk yang ke 18 tahun brape bulan ntah. apa ada pada bulan feb ? orang kata bulan feb ni bulan kasih sayang ? betul kah ? maybe sebab ada hari valentines kan. alaa, kalau bulan lain pun bulan kasih sayang jugak. boleh je nak berkasih sayang tiap tiap bulan. tak semestinya kena tunggu february. lagipun, haram tau sambut hari velentines. pada pasangan pasangan kekasih islam sekalian, tak payah nak valentines sangat laa kan. boleh je sambut hari kasih sayang tiap tiap hari. bagi hadiah tiap tiap bulan. tak payah nak valentines. lagipun, kan korang memang ingat kekasih korang hari hari. so, tak payah laa nak sambut hari tu kan. ke memang korang tak penah ingat, bila 14 feb je baru nak ingat kat kekasih korang. tak tau la pulak kann.

mengapa perlu sambut valentine ? nak tau sebab apa tak boleh. pegi la klik kat link tu ehh. aku pun amik kat google jugak. yelaa, maklumat dihujung jari. tinggal taip, pastu keluar la semua. dunia dah maju. zaman dah berubahkan. sekarang ni, aku nak masak pun aku tengok resepi kat google. canggih betul dunia nie. dah tak payah nak beli buku resepi. jimat kan ? mengapa perlu bayar lebih kalau kita boleh berjimat ?

yang penting, feb adalah bulan yang aku suka. sebab bulan dimana nak ingat balik tarikh aku dilahirkan. macam tak percaya je. aku dah nak masuk 19. aku belum bersedia la. kejap lagi, tup tup dah masuk 20-an. lagi laa tak sedia. aku masih ingin dipanggil remaja. tak mahu jadi wanita lagi okehh.

No comments: