Tuesday, June 11, 2013

Sembelit? Erkkkkk Usus kotor?

Assalamualaikum.

Have you had your shake today? Alhamdulillah aku dah shake masa sahur tadi. Sahur like a king. why king? Because king or queen eat high quality food full with vitamin and nutrients. So sahur tadi i've take my 55 nutrition food. Just like a king, or queen maybe. hihihi. Tinggal beberapa hari lagi kita dah nak menyambut kedatangan bulan ramadhan kan? anda dah bersedia? Saya dah. Tak sabar rasanya nak berpuasa dengan herbalife. Tahun lepas berpuasa dengan herbalife. Alhamdulillah everyday full with energy. Sahur dengan shake, buka puasa dengan shake. Make me feel energetic all day even terpaksa pergi kelas dalam keadaan cuaca panas. Dannn yang paling gembira sebab raya tu memang nampak la reshape badan walaupun sebenarnya berat aku belum turun banyak sangat. Tapi memang aku sangat sangat sangat susah nak turun kan berat badan. Maybe sebab faktor metabolisma aku yang rendah kot. Tapi memang nampak reshape la. So aku memang sangat excited dan tak sabar nak berpuasa dengan herbalife. Korang bila lagi nak start guna herbalife ni?

Okayy balik pada tajuk. Korang pernah tak kena sembelit? Sembelit terjadi bila susah nak buang air besar kerana sebab najis terlalu keras and jarang buang air. Dulu sebelum herbalife memang aku selalu sembelit. Sebab aku kurang minum air, kurang dan tak suka makan sayur. So thats why aku selalu constipated. Seksa sumpah. Berejam kot dalam toilet. Tapi tu dulu. Sekarang ni memang hari hari aku akan membuang. Minimum sekali sehari. Bila dah rajin membuang ni aku dapat rasa badan aku dah tak lemau macam dulu. Kalau dulu memang lemau je. Yang paling best aku rasa kulit muka aku dah semakin improve. Jerawat aku jarang naik tanpa sebarang sebab. Kalau jerawat naik pun memang sebab PMS dan bila aku tak jaga makan. Cuma kalau tumbuh jerawat tu susah sikit nak hilang parut. Rasa nya sebab aku kurang minum shake. Ni yang kena shake 3-5 kali sehari bagi kulit flawless and glowing. Tapi memang dulu kalau tengok aku ada jerawat kecik kecik naik kat muka. Orang kata jerawat pasir gitu. Selalu nya tumbuh kat area dahi, kening dan dagu. And now, Alhamdulillah kulit aku semakin improve. Jerawat pasir tu memang dah tak da. Kalau ada pun jarang dan tak banyak macam dulu.

Sedar tak kita semua yang sembelit tu sebenarnya bahaya? Dulu memang aku tak sedar. Aku tak kisah pun sembelit ke ape ke. Tahu tak sebenarnya sembelit tu punca penyakit? Kalau biar je boleh membawa kepada masalah buasir dan yang palin teruk boleh jadi kanser kolon atau kanser usus.

Kebanyakan penyakit sebenarnya berpunca dari usus yang bermasalah. Makanan yang kita makan masuk dalam mulut melalui perut then akan dicerna dan diserap oleh usus kecil. Kebanyakan makanan yang belum dicerna akan tertinggal dalam usus besar dan akan diuraikan oleh bakteria seterusnya menjadi toksin. Dalam keadaan normal, toksin keluar dari badan bersama dengan najis. Tapi cuba bayangkan kalau sembelit? Najis tak keluar, sah sah lah toksin tak dapat keluar dari badan. Lepas tu toksin tu diserap balik dalam badan. Bahan toksin yang diserap semula tu masuk pulak dalam darah . Hati kan berpunca menapis toksin kan. So memang menambahkan lagi beban hati. Okay boleh bayangkan tak toksin yang tertinggal kat usus tu untuk jangka masa panjang dan berkali kali diserap balik dalam darah dan dibawa ke hati. Ngeri kan? Agak agak apa lah warna hati kita ni? Nampak tak kesan pada hati kita bila usus bermasalah? Dari situ lah punca badan banyak toksin. Toksin punca masalah jerawat and penyakit lain.

Sebenarnya sembelit tu datang dari usus yang kotor. Bayangkan usus kita yang bertahun lama nya tak cuci, tak bersihkan, penuh dengan kotoran. Bayangkan macam saluran singki rumah tu. Kita tak pernah bersih kan, memang kotor gila kann? Macam tu jugak usus kita.

Tanda-tanda usus atau kolon kita tak bersih:
1. Sembelit
2. Selalu kentut
3. Sering sakit kepala
4. Susah nak hadam makanan
5. Selalu rasa lesu dan tak bertenaga
6. Mood tak menentu, mudah marah
7. Nafas dan najis berbau
8. Perut buncit
9. Selalu lapar
10. Wajah kusam
11. Gastrik
12. Radang hati  

Tahu tak, korang boleh atasi masalah ni dengan aloe vera? Dannn yang paling best Herbalife ada produk yang berasaskan Aloe vera iaitu produk Herbal Aloe Concentrate? Okay nahh sikit sebanyak perihal aloe vera dan Herbal Aloe Concentrate Herbalife.

Apakah kebaikan di sebalik aloe vera atau lidah buaya?

1. Merendahkan kadar kolestrol
2. Membaiki sel darah merah
3. Menambah oksigen dalam darah
4. Menyembuhkan ulser perut dan melegakan penghadaman
5. Pelincir bagi sistem perkumuhan
6. Menghilangkan buasir
7. Menambah dan meningkatkan penyerapan mineral, nutrien, vitamin dan enzim di dalam badan.
8. Bagus untuk kesihatan usus kita.

Memperkenal kannnnnnn

HERBAL ALOE CONCENTRATE menyokong pencernaan sihat dengan Nutrien organik dan enzim daripada tumbuhan lidah buaya di dalam minuman pencernaan yang menyengarkan.

KELEBIHAN UTAMA
-menenangkan perut dan melegakan kesenakan
-meningkatkan penyerapan nutrien
-menyokong imuniti dan memberi perlindungan antioksida
-diperbuat daripada daun lidah buaya yang berkualiti premium dan mengandungi enzim,asid amino dan vitamin.
-mengandungi manfaat menenangkan tumbuhan kamomil. 
-didapati dalam minuman pati yang mudah disediakn.

KENAPA ANDA MERMERLUKANNYA

Herbal Aloe Concentrate digunakan untuk mengimbangi kesan-kesan pencernaan. Sifat menenangkannya boleh membantu menangani masalah disfungsi percernaan yang boleh menyebabkan masalah berat badan,tenaga,imuniti dan kulit.

KELEBIHAN HERBALIFE HERBAL ALOE CONCENTRATE




Herbal Aloe concentrate ialah minuman yang dirumuskan khas secara saintifik untuk menenangkan sistem pencernaan anda.

Okayyy so rasa nya jelas dah kan pasal sembelit dan usus kotor ni semua? Please jom lah jaga usus kita. Usus kotor mengundang macam macam penyakit ye. Jangan pandang remeh je benda ni semua. Effect nya dekat kita tak tau. Better kita mencegah dari mengubati okay? Please give me a chance to help you.  So kalau ada apa apa inquiries, boleh la contact aku ye. In Shaa Allah mana yang boleh aku bantu, aku bantu ye. Atau nak order produk, boleh la whatsapp atau sms 012-7329260. 

Till then. Thank you for reading! Jaga usus tauuuu. 


No comments: